Fasole cu carnati in stil frantuzesc

Postat de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver
17 Oct 2015 | 3549 vizualizari
Fasole cu carnati in stil frantuzesc

Ingrediente

  • Pentru fasole:
  • 4 fasii Pancetta
  • 1/2 ceapa rosie
  • 2 tije praz
  • 2 foi dafin
  • 1 crenguta romarin
  • cateva crengute cimbru
  • 400 grame carnati Chipolata (sau carnati proaspeti)
  • 2 conserve fasole alba
  • 500 ml passata
  • cateva frunze salvie
  • Pentru pesmet:
  • 4 felii paine
  • ulei de masline
  • 2 catei usturoi
  • 1 crenguta rozmarin
  • cateva crengute cimbru
  • Pentru broccoli:
  • 1/4 ceapa alba
  • 1/2 catei usturoi
  • 2 rosii
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 broccoli

Mod de preparare

Se taie fasiile de Pancetta in cuburi si se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei, 2 minute. Se adauga ceapa taiata julienne si prazul tocat. Dupa 1 minut se adauga foile de dafin, rozmarinul, cimbrul si putina apa si se lasa la gatit la foc mediu spre mare, 3-4 minute. 

Se ung carnatii cu putin ulei de masline, se aseaza intr-o tava si se introduc in cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius.

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si maruntesc feliile de paine impreuna cu sare, piper, ulei de masline, cateii de usturoi, rozmarinul si cimbru. 

Se adauga fasolea scursa de apa in tigaia cu pancetta, impreuna cu passata, sare si piper. 

Se transfera intr-un vas pentru cuptor nu prea mare, se aseaza jumatate din cantitatea de pesmet deasupra, apoi carnatii si la final restul de pesmet. Se ung frunzele de salvie cu ulei si se aseaza deasupra. 

Se gateste in cuptor 7-8 minute. 

Se dau ceapa si rosiile pe razatoarea fina si se amesteca cu usturoiul, sare, piper, uleiul de masline si sucul de lamaie

Se fierbe broccoli in apa cu sare, la foc mare, acoperit cu un capac, cateva minute. 

Se scurge de apa si se amesteca cu dressingul obtinut anterior. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu carnati in stil frantuzesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinta cu mazare si aluat de avocado

Postat de oanapl

Placinta cu mazare si aluat de avocado

Cureți avocado de coajă și sâmbure, îl pasezi bine, adaugi făina, sarea și apa și frămânți un aluat omogen, pe care-l învelești în folie alimentară și-l...

Citeste continuarea

Couscous in stil turcesc a la Jamie Oliver

Postat de Ksenya

Couscous in stil turcesc a la Jamie Oliver

  Intr-un bol, adaugam chimenul, boiaua si jumatate de lingurita sare, amestecam.  Adaugam cus cusul si apa clocotita, atat cat sa acopere totul.  Acoperim cu un capac si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2015, 22:09
Interesant !
la 17.10.2015, 22:15
la 17.10.2015, 22:57
la 17.10.2015, 23:25
la 18.10.2015, 11:14

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking