Fasole cu ciolan

Postat de florian in Porc
22 Noi 2010 | 7226 vizualizari

Ce rezonanţă deosebită au aceste cuvinte...răsună în urechi precum o invitaţie la un bal de zile mari! Reverberăm profund la auzul unei astfel de melodii, structurată pe o tradiţie profundă, pe simplitate şi autenticitate şi percepem această arie abruptă precum am percepe orice capodoperă clasică, ascultată de zeci şi sute de ori...însă de fiecare dată cu un sunet minunat, repetabil şi îndrăgit...niciodată nu suntem dezamăgiţi. De ce fasole cu ciolan?!...păi pentru că privesc întunecarea de afară, ceaţa groasă şi guguştiucii zgribuliţi care dormitează înfoiaţi pe crengi goale şi reci cireşi scuturaţi. E nevoie de ceva fierbinte, consistent şi profund care să mă scoată din starea de lentoare gravă care mă ia în stăpânire... Şi atunci...îmi dă prin minte gândul ăl bun...fasole...fasole cu ciolan...

Inapoi la reteta

Comentarii (117)

la 22.11.2010, 23:58
@Anca... tot pe spate să le iau şi pe alea?
la 22.11.2010, 23:59
tu ionelo pai asa aveam eu niste castronele din foetaj ia-le pe toate fato!
la 23.11.2010, 00:00
cit despre ,,facalet,,numestel si tu obiect de SPA
la 23.11.2010, 00:01
si pune tu cratima ca eu am, fost grabita
la 23.11.2010, 00:01
@Mona... nah, că mă ingraşă.... mai bine-mi daţi nişte obiecte SPA peste spate
la 23.11.2010, 00:02
eu una ma asez in cafenea !va astept si pe voi
la 23.11.2010, 00:11
Fasole cu ciolan...the best!
la 23.11.2010, 08:54
Vai sufletul meu...unde am intrat?!?!?!
Aseară m-a doborât oboseala...dacă ştiam că e aşa vânzoleală p-aici...nu vă lăsam fără companie...drăguţelor!
la 23.11.2010, 10:09
pfua! pai daca e fasole cu ciolan vine tot romanul! ce e mai gustos pe lume mai ales cum frumos ai zis in introducere pe o vrteme asa cu gugustiuci zgribuliti? ma topesc dupa mancarea sta asa ca 5 furculite si bun venit!
la 23.11.2010, 11:30
cum adica unde ai intrat? pe Bucataras. ro))
la 23.11.2010, 18:06
asa greu e de facut fasolea asta,ca te-a doborat oboseala?ce om dom'le sa mearga la culcare cand mancarea lui e "reteta zilei",in loc sa stai sa ne explici ce si cum ai facut ca noi suntem tare curioase
la 23.11.2010, 20:21
la 24.11.2010, 12:05
la 24.11.2010, 17:23
Acum v-ati convins ca nu toti barbatii va stiu de frica? Daca ne-am facut noi curaj sa intram in bucatarie si pt altceva decat pt a manca... inseamna ca avem ceva "nachos" (sau ceva asemanator, eu nu vorbesc prea bine franceza asta
la 24.11.2010, 17:27
Vai de capu' nostru......să ne ferească Ăl de sus de mânia bucătăreselor...că nu mai ieşim întregi de pe site-ul ăsta...ne mănâncă cu fulgi cu tot!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking