Fasole cu ciolan afumat si fenicul

Postat de Satisfyyourcravings in Porc
20 Aug 2018 | 3676 vizualizari
Fasole cu ciolan afumat si fenicul

Ingrediente

Pentru marinada:

  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1/2 lingurita fulgi de chilli
  • 2 catei de usturoi
  • cateva crengute de rozmarin si cimbru
  • sare
  • ulei
  • 1 bucata ciolan afumat (750 grame)

Pentru fasole:

  • 1 bulb de fenicul
  • 600 grame fasole din conserva (eu am folosit alba si bruna)
  • 1 foie de dafin
  • 4-5 catei de usturoi
  • 85 ml vin alb
  • otet din vin alb
  • piper
  • patrunjel proaspat, tocat
  • castraveti murati pentru servit

Mod de preparare

Intr-un mojar se adauga semintele de feicul, fulgii de chilli, cateii de usturoi, cimbrul si rozmarinul si se transforma intr-o pasta. Se adauga cateva linguri de ulei, se amesteca bine si se unge ciolanul cu mixul obtinut. 

Se taie feniculul julien si se adauga intr-o caserola cu putin ulei, la foc mediu. Se gateste pana se inmoaie usor, apoi se adauga fasolea scursa de apa si clatita, impreuna cu usturoiul decojit, dar lasat intreg, foaia de dafin si vinul. Se aduce la punctul de fierbere, se lasa cateva minute, apoi se adauga indeajuns de multa apa astfel incat fasolea sa fie abia acoperita cu apa. Se adauga ciolanul in mijloc si restul de marinada (daca a mai ramas), se acopera partial cu un capac si se lasa la fiert 1-2 ore, amestecad frecvent, pana cand fasolea devine cremoasa si carnea este frageda. 

Se indeparteza carnea si se lasa putin la racit. 

Se adauga otet peste fasole, dupa gust, impreuna cu sare, piper si patrunjelul tocat. Se amesteca bine. 

Se indeparteaza osul ciolanului si se taie carnea in bucati de marime potrivita. Se adauga inapoi in tigaie si se amesteca. 

Se serveste imediat cu castraveti murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan afumat si fenicul" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de fasole cu pastrama de porc afumata

Postat de Pungasa_Rogue

Mancare de fasole cu pastrama de porc afumata

Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se ia de pe foc si se acopera cu un capac. Carnea se feliaza si se...

Citeste continuarea

Cea mai buna friptura de porc

Postat de mihaelar63

Cea mai buna friptura de porc

Cotletul de porc se taie pe jumatate si apoi se feliaza in felii mai groase. Usor cu ajutorul mainii se taseaza si se intinde cotletul; fraged de porc. Se prepara un amestec...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2018, 23:47
la 20.08.2018, 23:52
As fi curioasa ce gust are . Inca nu am gatit cu bulbi de fenicul Seminte am folosit , avand la gradina
la 21.08.2018, 00:07
la 21.08.2018, 06:30
Arata senzational!
la 21.08.2018, 07:52
Cred ca-i super gustoasa!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking