Fasole cu ciolan afumat si fenicul

Postat de Satisfyyourcravings in Porc
20 Aug 2018 | 3655 vizualizari
Fasole cu ciolan afumat si fenicul

Ingrediente

Pentru marinada:

  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1/2 lingurita fulgi de chilli
  • 2 catei de usturoi
  • cateva crengute de rozmarin si cimbru
  • sare
  • ulei
  • 1 bucata ciolan afumat (750 grame)

Pentru fasole:

  • 1 bulb de fenicul
  • 600 grame fasole din conserva (eu am folosit alba si bruna)
  • 1 foie de dafin
  • 4-5 catei de usturoi
  • 85 ml vin alb
  • otet din vin alb
  • piper
  • patrunjel proaspat, tocat
  • castraveti murati pentru servit

Mod de preparare

Intr-un mojar se adauga semintele de feicul, fulgii de chilli, cateii de usturoi, cimbrul si rozmarinul si se transforma intr-o pasta. Se adauga cateva linguri de ulei, se amesteca bine si se unge ciolanul cu mixul obtinut. 

Se taie feniculul julien si se adauga intr-o caserola cu putin ulei, la foc mediu. Se gateste pana se inmoaie usor, apoi se adauga fasolea scursa de apa si clatita, impreuna cu usturoiul decojit, dar lasat intreg, foaia de dafin si vinul. Se aduce la punctul de fierbere, se lasa cateva minute, apoi se adauga indeajuns de multa apa astfel incat fasolea sa fie abia acoperita cu apa. Se adauga ciolanul in mijloc si restul de marinada (daca a mai ramas), se acopera partial cu un capac si se lasa la fiert 1-2 ore, amestecad frecvent, pana cand fasolea devine cremoasa si carnea este frageda. 

Se indeparteza carnea si se lasa putin la racit. 

Se adauga otet peste fasole, dupa gust, impreuna cu sare, piper si patrunjelul tocat. Se amesteca bine. 

Se indeparteaza osul ciolanului si se taie carnea in bucati de marime potrivita. Se adauga inapoi in tigaie si se amesteca. 

Se serveste imediat cu castraveti murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan afumat si fenicul" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rulada din carne tocata cu legume

Postat de timea

Aperitiv rulada din carne tocata cu legume

Tocam carnea si o punem intr-un bol. Cartoful il dam pe razatoarea mica si il scurgem de apa. Morcovul la fel il dam pe razatoarea mica. Ceapa si ardeiul le spalam si le taiem rondele,...

Citeste continuarea

Tocanita cu muschiulet de purcel

Postat de Irina

Tocanita cu muschiulet de purcel

Am curatat muschiuletul de porc de pielite si l-am taiat cubulete. Am uns cubuletele de carne cu putin ulei. Am spalat si curatat legumele, dupa care le-am taiat : ceapa pestisor, ardeiul capia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2018, 23:47
la 20.08.2018, 23:52
As fi curioasa ce gust are . Inca nu am gatit cu bulbi de fenicul Seminte am folosit , avand la gradina
la 21.08.2018, 00:07
la 21.08.2018, 06:30
Arata senzational!
la 21.08.2018, 07:52
Cred ca-i super gustoasa!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking