Ingrediente
- Reteta de baza 2 cutii fasole alba fiarta
- 2 cutii rosii in sucul lor
- 1/2 cutie unde au fost rosiile cu apa
- 8 catei mari de usturoi tocati fin
- 6 linguri ulei de masline
- salvie
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- reteta reinterpretata
- Reteta de baza + 250 grame paste
Mod de preparare
Punem o tigaie inalta si incapatoare pe foc, adaugam uleiul cand s-a incins suficient, adaugam usturoiul tocat si lasam la foc mediu 30 sec.
Adaugam cutiile cu rosii si 1/2 cutie apa, acoperim cu capac si lasam 4-5 minute, luam capacul si cu lingura de lemn usor amestecam si zdrobind pe alocuri rosiile, lasati pe foc pana uleiul capata o nuanta rosiatica.
In paralel facem si pastele.
Punem oala cu apa pe foc pentru paste si fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Adaugam fasolea scursa peste rosii, adaugam salvia si lasam sa fiarba cateva minute.
Adaugam pastele fierte lasam 2 -3 minute pe foc.
Potrivim de sare si piper.
La servire, optional, se stropeste cu ulei de masline.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu paste in stil toscan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|