Fasole cu paste in stil toscan

Postat de Ksenya in Paste
23 Noi 2018 | 2993 vizualizari
Fasole cu paste in stil toscan

  Reteta de fata este una reinterpretata, am mai adaugat doar pastele. Este foarte populara in bucataria italiana cu originea in Toscana sub denumirea de fagioli all'uccelletta.  Se prepara foarte repede. Ideala pentru vegetarieni si pentru cei care tin post.

Ingrediente

  • Reteta de baza 2 cutii fasole alba fiarta
  • 2 cutii rosii in sucul lor
  • 1/2 cutie unde au fost rosiile cu apa
  • 8 catei mari de usturoi tocati fin
  • 6 linguri ulei de masline
  • salvie
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • reteta reinterpretata
  • Reteta de baza + 250 grame paste

Mod de preparare

 

Punem o tigaie inalta si incapatoare pe foc, adaugam uleiul cand s-a incins suficient, adaugam usturoiul tocat si lasam la foc mediu 30 sec.

Adaugam cutiile cu rosii si 1/2  cutie apa, acoperim cu capac si lasam 4-5 minute, luam capacul si cu lingura de lemn usor amestecam si zdrobind pe alocuri rosiile, lasati pe foc pana uleiul capata o nuanta rosiatica.

In paralel facem si pastele.

Punem oala cu apa pe foc pentru paste si fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Adaugam fasolea scursa peste rosii, adaugam salvia si lasam sa fiarba cateva minute.

Adaugam pastele fierte lasam 2 -3 minute pe foc.

Potrivim de sare si piper.

La servire, optional, se stropeste cu ulei de masline.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu paste in stil toscan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gnocchi cu sos de rosii cu legume si carnaciori

Postat de timea

Gnocchi cu sos de rosii cu legume si carnaciori

Ceapa si ardeiul le tocam marunt iar dovlecelul il dam pe razatoarea mare. Punem ceapa si ardeiul la calit intr-un wok in care am incalzit  uleiul de masline pt 1-2 minute, apoi adaugam...

Citeste continuarea

Orecchiette colorate, cu unt, sunca si cascaval

Postat de RODIMUR

Orecchiette colorate, cu unt, sunca si cascaval

Pastele se fierb timp de 15-18 minute (in fapt, conform recomandarilor de pe ambalaj) in multa apa sarata. Intre timp se razuieste cascavalul pe razatoarea mare si se taie sunca presata....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2018, 19:33
la 23.11.2018, 20:10
Mi-ar plăcea să gust așa mâncare...!
la 23.11.2018, 20:56
interesant, dar n-am combinat niciodata fasole cu paste
la 23.11.2018, 23:41
buna buna
la 24.11.2018, 10:56

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking