Ingrediente
- 500 g fasole uscata
- o lingurita cu sare
- usturoi dupa gust
- cateva cepe potrivite
- ulei pentru calit ceapa
- 200 g suc de rosii/bulion
- patrunjel verde (optional)
Mod de preparare
Se curata fasolea (daca este cazul), se spala bine si se lasa la hidratat, peste noapte sau cateva ore, intr-un vas cu apa rece, atat cat sa acopere toata cantitatea de boabe.
Se clateste si se pune la fiert atat cat este necesar.
O pasam apoi, adaugand sarea dupa gust. Maruntim usturoiul si il pasam cu putin ulei, il adaugam peste fasolea facaluita amestecand pentru omogenizarea completa.
Pentru prajeala: Tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei pana cand se rumeneste usor. Adaugam apoi bulionul/sucul de rosii si lasam sa fiarba pentru inca 5-10 minute.
Se serveste alaturi de ardei copti, salata de varza sau muraturi! Este la fel de delicioasa, indiferent de varianta aleasa! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole facaluita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|