Fasole frecata cu inele de ceapa si cabanos

Postat de Anamaria7 in Mancaruri de legume
16 Mai 2011 | 4645 vizualizari
Fasole frecata cu inele de ceapa si cabanos

Una dintre cele mai bune scopuri pentru fasole! :P

Ingrediente

  • 500 gr fasole alba, muiata
  • 2 cepe
  • 1 frunza de dafin
  • ulei pentru calit
  • 3 bucati cabanos
  • 4 cepe albe mari
  • 1 cana faina+extra pentru imbracat inelele de ceapa
  • 1/2 lgt praf de copt
  • 1 ou
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 lgt boia de ardei dulce
  • 1/2 lgt praf de chilli
  • 1 lg seminte de susan
  • sare, piper

Mod de preparare

Fasolea muiata se pune la fiert cu sare si o ceapa taiata in sferturi. Schimbam apa in timp ce fierbe punand mereu apa clocotita in locul celei vechi. Cand a fiert, o separam de legume si o pasam.

Incingem uleiul intr-un vas separat si calim cealalta ceapa taiata solzisori. Adaugam putina boia, apoi fasolea si amestecam bine. Dupa cateva minute putem opri focul.

Pentru inelele de ceapa, amestecam faina cu praful de copt, sarea, piperul, susanul si celelalte condimente si adaugam oul batut, apoi laptele, cate putin, sa nu se formeze cocoloase. Taiem cepele in felii de 0.5 cm grosime si pastram doar inelele mai mari. Le trecem prin jet de apa, apoi le dam prin faina, apoi prin amestecul cu ou si le prajim bine in ulei.

Cabanosul se taie bucatele de cca 5cm si se cresteaza in cruce, apoi se prajeste in ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata cu inele de ceapa si cabanos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui cu legume caramelizate, in sos de soia

Postat de merisor67

Piept de pui cu legume caramelizate, in sos de soia

Curățăm legumele și le tăiem julien sau în bastonașe cât de cât de aceeași mărime, să dea bine în farfurie. Jumătate din dovlecel îl tăiem în...

Citeste continuarea

Vinete parmigiana

Postat de Irina

Vinete parmigiana

E ceva de migalit la reteta de vinete parmigiana, dar merita tot efortul! Vinetele, taiate felii pe lungime, le-am sarat si le-am lasat la scurs. Intre timp am preparat sosul de rosii: Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2011, 14:19
buna buna
la 16.05.2011, 14:32
buna
la 16.05.2011, 15:13
sa zic ceva....sa nu zic?
la 16.05.2011, 15:14
da acuma ma tot intreb.....ce-o fi fost in capul tau cand le-ai aranjat asa?
la 16.05.2011, 15:35
))))))
zuzoooooooooo, eu mai zic de mine??))))))))))))

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking