Fasole galbena cu ciuperci forestiere

Postat de Sylvia in Mancaruri de post
27 Apr 2010 | 8148 vizualizari
Fasole galbena cu ciuperci forestiere

Am inventat la repezeala aceasta combinatie de legume, saptamana asta fiind intr-un program alimentar mai hipocaloric stau si ma intreb adesea se poate face ceva si foarte gustos si cu putine calorii? Raspunsul nu este intotdeauna da dar de data aceasta am reusit sa gasesc un compromis. Mi-a trecut prin cap ca as manca ceva foarte aromat si atunci m-am gandit instant la ciuperci aromate de padure, ceva fara multe calorii fasolea pastai ( 24 de kcal pe100 de grame cele care le aveam eu ).

Ingrediente

  • Pentru 2 portii avemnevoie de :
  • 400 grame de fasole pastai galbena  (96 kcal) ,
  • 200 grame de ciuperci forestiere ( 62 kcal) ( amestec de champinion, hribi, ghebe si galbiori congelate am avut eu puteti sa faceti ce combinatie doriti),
  • o jumatate de ardei rosu (50kcal) ,
  • o lingura de ulei de masline (83 kcal) ,
  • sare,
  • piper,
  • patrunjel maruntit

Mod de preparare

  Preparare :  Intr-o tigaie gen wok puneti la calit intr-o lingura de ulei de msline ( nu renunt al el  pentru ca are oligoelemente si grasimi necesare)  am pus la calit fasolea galbena cu putina sare si piper si am adaugat ciupercile forestiere .

   Adagam o canita de apa si lasam sa fiarba 10 minute cu capac sa se patrunda bine.  Dupa 10 minute am adaugat ardeiul taiat patrate mai mari .

   Mai lasam 4-5 minute cat sa se patrunda si ardeiul si sa scada apa, mai adaugam sare la sfarsit daca trebuie, eu am mai agaugat un fir de ghimbir . Ciupercile ii dau un gust deosebit si lasa un fel de sos. A iesit excelent, cantitate suficienta pentru 2 portii si in total nu a  adunat mai mult de 291 de kcal toata cantitatea.  Cand am servit am presarat deasupra putin patrunjel proaspat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena cu ciuperci forestiere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Falafel de post

Postat de rocsi_1612

Falafel de post

Nautul, il scurgeti foarte bine de zeama. Curatati ceapa, o taiati in sferturi, curatati si catelul de usturoi. Puneti nautul bine scurs in blender, impreuna cu ceapa si usturoiul. Le...

Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata

Postat de merisor67

Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata

Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam cartofii, ii stropim cu ulei de masline, presaram sare si rozmarin si dam tava la cuptor pentru 40 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2010, 14:27
mie imi place mult fasolea nu conteaza ca e galbena sau vrede
la 27.04.2010, 15:35
Foarte frumos arata,si este si buna.
la 27.04.2010, 18:01
cred ca e o simfonie de arome de la atatea feluri de ciupercute..... in combinatie cu fasole galbena ( verde).....n+am incercat niciodata...
la 27.04.2010, 18:09
Super prezentare,frumos combinate culorile.5 furculite si felicitarile de rigoare.
la 27.04.2010, 20:39
arata super

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking