Fasole galbena cu ciuperci forestiere

Postat de Sylvia in Mancaruri de post
27 Apr 2010 | 8169 vizualizari
Fasole galbena cu ciuperci forestiere

Am inventat la repezeala aceasta combinatie de legume, saptamana asta fiind intr-un program alimentar mai hipocaloric stau si ma intreb adesea se poate face ceva si foarte gustos si cu putine calorii? Raspunsul nu este intotdeauna da dar de data aceasta am reusit sa gasesc un compromis. Mi-a trecut prin cap ca as manca ceva foarte aromat si atunci m-am gandit instant la ciuperci aromate de padure, ceva fara multe calorii fasolea pastai ( 24 de kcal pe100 de grame cele care le aveam eu ).

Ingrediente

  • Pentru 2 portii avemnevoie de :
  • 400 grame de fasole pastai galbena  (96 kcal) ,
  • 200 grame de ciuperci forestiere ( 62 kcal) ( amestec de champinion, hribi, ghebe si galbiori congelate am avut eu puteti sa faceti ce combinatie doriti),
  • o jumatate de ardei rosu (50kcal) ,
  • o lingura de ulei de masline (83 kcal) ,
  • sare,
  • piper,
  • patrunjel maruntit

Mod de preparare

  Preparare :  Intr-o tigaie gen wok puneti la calit intr-o lingura de ulei de msline ( nu renunt al el  pentru ca are oligoelemente si grasimi necesare)  am pus la calit fasolea galbena cu putina sare si piper si am adaugat ciupercile forestiere .

   Adagam o canita de apa si lasam sa fiarba 10 minute cu capac sa se patrunda bine.  Dupa 10 minute am adaugat ardeiul taiat patrate mai mari .

   Mai lasam 4-5 minute cat sa se patrunda si ardeiul si sa scada apa, mai adaugam sare la sfarsit daca trebuie, eu am mai agaugat un fir de ghimbir . Ciupercile ii dau un gust deosebit si lasa un fel de sos. A iesit excelent, cantitate suficienta pentru 2 portii si in total nu a  adunat mai mult de 291 de kcal toata cantitatea.  Cand am servit am presarat deasupra putin patrunjel proaspat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena cu ciuperci forestiere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mancare scazuta de bob verde -“Foul akhdar bi zeit”( de post)

Postat de Mihaela11_jo

Mancare scazuta de bob verde -“Foul akhdar bi zeit”( de post)

Se curata   bobul verde si se taie in bucati de cca 2-3 cm. Se spala bine si se lasa la scurs . Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline pana devine aurie; se adauga...

Citeste continuarea

Tigaie picantă (de post)

Postat de portiadelumina

Tigaie picantă (de post)

Totul este foarte simplu. Am fiert cuburile de soia cu sare, apoi le-am scurs şi le-am presat uşor pentru a scoate apa din ele. Între timp am curăţat legumele şi le-am tocat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2010, 14:27
mie imi place mult fasolea nu conteaza ca e galbena sau vrede
la 27.04.2010, 15:35
Foarte frumos arata,si este si buna.
la 27.04.2010, 18:01
cred ca e o simfonie de arome de la atatea feluri de ciupercute..... in combinatie cu fasole galbena ( verde).....n+am incercat niciodata...
la 27.04.2010, 18:09
Super prezentare,frumos combinate culorile.5 furculite si felicitarile de rigoare.
la 27.04.2010, 20:39
arata super

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking