Ingrediente
- 1 kg fasole alba boabe
- 1 morcov
- 1 ceapa alba
- 2 cartofi mici
- apa
- sare de mare
- 5 catei de usturoi
- 1 lg ulei
- 1 lgt boia dulce
Mod de preparare
Fasolea o speli in cateva ape si o pui la fiert, cat sa dea un clocot ( sa fiarba 5 minute), apoi o speli bine din nou si o lasi sa fiarba la foc mic, impreuna cu ceapa, cartofii si morcovul taiate bucati, adaugand putina sare.
Strecori boabele si pastrezi zeama.
Pasezi bine fasolea cu mixerul si apoi cu blenderul, adaugand treptat zeama. Faci acest lucru pana cand fasolea este bine maruntita si are consistenta unei smantani mai groase.
Cureti usturoiul si il zdrobesti. Jumatate din cantitate o calesti 1 minut, in ulei si adaugi boiaua, apoi il omogenizezi in fasole, impreuna cu restul de usturoi. Lasi totul sa fiarba la foc mic, inca 15 minute. Daca este nevoie, mai adaugi sare, dupa gust.
Servesti ca atare sau pe post de garnitura. Eu am facut o tocanita de soia cu ardei si o salata de varza murata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole pargalita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|