Fasole prajita cu castraveti murati

Postat de abetina in Mancaruri de post
1 Dec 2017 | 4677 vizualizari
Fasole prajita cu castraveti murati

Reteta romaneasca

Ingrediente

  • 500 gr fasole pestrita
  • 4 cepe
  • 4 linguri ulei
  • 4 morcovi
  • 4 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • 4 ardei capia
  • 4 foi de dafin
  • 1/2 lingurita piper macinat

Mod de preparare

Se clateste fasolea, se pune la fiert cu apa si se fierbe pret de vreo 5 minute, dupa care se arunca apa. Se clateste fasolea si se pune iar la fiert.

Ceapa se curata, se toaca si se pune la prajit in putin ulei, se adauga morcovii tocati, ardeii capia tocati si se lasa sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile.

Cand ceapa devine translucida, este semn ca este gata si se adauga in oala cu fasole, se adauga sare, piper macinat, foi de dafin si se fierbe la foc potrivit, pana cand scade apa si fasolea este fiarta bine.

Se opreste focul si se adauga cativa catei de usturoi tocati, se amesteca, se pune capac si se lasa pret de cateva minute sa capete gust, apoi se servesc cu castraveti murati.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole prajita cu castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Biscuiti sarati (crackers) cu seminte

Postat de Satisfyyourcravings

Biscuiti sarati (crackers) cu seminte

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Intr-un bol, se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se adauga uleiul si apa si se amesteca pana se obtine un aluat omogen si usor...

Citeste continuarea

Legume la Actifry

Postat de panacris

Legume la Actifry

Se curata toate legumele, se spala,  se feliaza, apoi se asezoneaza de sare si mirodenii, se pun in cuva fripteuzei, se stropesc cu ulei de masline si se lasa la copt/prajit cca 40 de minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2017, 18:49
la 10.12.2017, 08:57
preferata mea!
la 10.12.2017, 09:03
la 10.12.2017, 09:40
Dna Abetina, retetele Dvs ne amintesc intotdeauna de mancaruri minunate, de mult uitate, pe care nu le-am mai gustat de o vesnicie, adica de pe vremea vacantelor fericite petrecute la bunicii din Moldova.... Nu am gasit castraveti murati in saramura (tata a refuzat sa asociem din cei in otet), dar am gasit in schimb "chiparushi umpluti cu curechi" (ardei umpluti cu varza murati in saramura) si am avut un adevarat festin... carnea nu le-a mai trebuit nici macar "mofturosilor"!
Va multumim (mai ales tata, care-i de fapt "moldoveanul" bucatar)
la 13.12.2017, 19:54

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking