Ingrediente
- 500 g fasole soia boabe
- 4 cepe
- 1 lingura concentrat de legume
- 50 ml ulei
- 2 linguri pasta de rosii sau
- 1 cana suc de sosii
- sare
- 1 capatana de usturoi
Mod de preparare
Fasolea curatata, spalata, se pune intr-un vas, se acopera cu apa clocotita, se pune un capac si se lasa 30min; dupa acest timp se pune la fiert cu aceeasi apa iar dupa alte 30 min. se scurge, se clateste si se pune din nou la fiert tot cu apa fierbinte; cand incepe sa fiarba, se adauga 2 cepe taiate marunt si concentratul; eu folosesc concentrat pentru ca alte legume-i schimba culoarea si nu-mi place, dar pana la urma fiecare procedeaza cum doreste!
Se lasa la fiert incet 45-50 min., se strecoara apoi, fara sa se arunce zeama, fasolea se paseaza la blender impreuna cu usturoiul curatat, piureul obtinut se freaca cu o lingura de lemn sau mixerul, adaugand cate putin ulei, 3-4linguri, pentru a obtine o consistenta mai fina, iar cine doreste, mai poate adauga zeama de la fiert; se potriveste de gust, apoi se pune fasolea in boluri, deasupra cu ceapa ramasa, calita in uleiul ramas (daca e nevoie se mai adauga) si cu suc sau pasta de rosii.
Se serveste cu acritura preferata!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole soia batuta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|