Fasole soia batuta

Postat de ianculubita in Mancaruri de post
5 Apr 2016 | 6066 vizualizari
Fasole soia batuta

Fasolea soia, vreau sa va spun ca are un gust mai bun decat fasolea obisnuita, se comporta mai bine in legatura cu "gazele" chiar daca i se spune fasole, dar fierbe mai greu si nu stiu de ce, orice metode as folosi dar cine are un vas sub presiune, il poate folosi!

Ingrediente

  • 500 g fasole soia boabe
  • 4 cepe
  • 1 lingura concentrat de legume
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri pasta de rosii sau
  • 1 cana suc de sosii
  • sare
  • 1 capatana de usturoi

Mod de preparare

Fasolea curatata, spalata, se pune intr-un vas, se acopera cu apa clocotita, se pune un capac si se lasa 30min; dupa acest timp se pune la fiert cu aceeasi apa iar dupa alte 30 min. se scurge, se clateste si se pune din nou la fiert tot cu apa fierbinte; cand incepe sa fiarba, se adauga 2 cepe taiate marunt si concentratul; eu folosesc concentrat pentru ca alte legume-i schimba culoarea si nu-mi place, dar pana la urma fiecare procedeaza cum doreste!

Se lasa la fiert incet 45-50 min., se strecoara apoi, fara sa se arunce zeama, fasolea se paseaza la blender impreuna cu usturoiul curatat, piureul obtinut se freaca cu o lingura de lemn sau mixerul, adaugand cate putin ulei, 3-4linguri, pentru a obtine o consistenta mai fina, iar cine doreste, mai poate adauga zeama de la fiert; se potriveste de gust, apoi se pune fasolea in boluri, deasupra cu ceapa ramasa, calita in uleiul ramas (daca e nevoie se mai adauga) si cu suc sau pasta de rosii.

Se serveste cu acritura preferata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole soia batuta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de vinete pane cu sos de rosii

Postat de Bucataras

Reteta de vinete pane cu sos de rosii

Iata cum se prepara Reteta de vinete pane cu sos de rosii:  Rumeniți ușor mugurii de pin într-o tigaie. Curățați de coajă si tăiați vinetele în fâșii...

Citeste continuarea

Pilaf de post cu ciuperci

Postat de Oana

Pilaf de post cu ciuperci

Pune intr-o craticioara uleiul sa se incinga, adauga ceapa tocata cubulete, morcovul ras si ardeiul capia cubulete Lasa-le sa se caleasca putin, apoi adauga boia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2016, 08:11
Asa este ai dreptate este un soi foarte bun pentru fasole batuta Imi place si mie gustul ei
la 05.04.2016, 08:25
la 05.04.2016, 08:48
la 05.04.2016, 08:49
Bună
la 05.04.2016, 09:28
BUn, bun!!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking