Ingrediente
- 200 g faina
- 50 g nuci macinate
- 1/2 plic praf de copt
- 50 g ulei
- 80 ml apa/lapte de soia
- 80 g zahar tos
- 1/2 fiola esenta de vanilie
- 1 varf cutit de sare
- gem de prune sau de care va place
- zahar pudra (optional)
Mod de preparare
Intr-un bol, amestecam toate ingredientele, in afara de gem si zahar pudra. Framantam un aluat care nu se lipeste de maini.
Pe masa de lucru infainata, intindem aluatul intr-o foaie nu prea groasa, de aprox. 5 mm grosime, apoi il decupam cu formele dorite.
Eu am facut si cateva fursecuri simple, fara gem. Pe cele pe care le-am umplut cu gem, le-am taiat cu forme de marimi diferite, ca sa iasa acel model decupat in interior.
Daca vreti sa le umpleti pe toate cu gem, decupati 1/2 din aluat cu forme pline, iar restul de aluat cu forme decupate in interior.
In cazul meu, inimioare pline si inimioare decupate in interior.
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem fursecurile. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aprox. 10-12 minute, pana cand se rumenesc usor pe margini.
Le scoatem din cuptor, le lasam la racit apoi le umplem cu gemul dorit. Le pudram cu zahar pudra si le servim.
Le pastram in cutii inchise cu capac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si gem de prune - de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|