Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt

Postat de AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri
10 Iul 2016 | 5938 vizualizari
Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt

O mancare pe cat de simpla, pe atat de buna!  

Ingrediente

  • 1 kg fasole verde, galbena
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1 capatana usturoi
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • apa
  • 400 ml iaurt cremos

Mod de preparare

Se curata fasolea verde de capete, se spala bine, se rupe in doua si se pune la fiert in apa clocotita, cu o lingurita de sare.

Intre timp se prepara sosul de usturoi.

Se curata usturoiul, se piseaza cu un praf de sare, apoi se freaca cu o lingura de ulei de masline, ca pentru mujdei.

Se adauga iaurtul si 1/2 legatura de marar si se omogenizeaza.

Ceapa se caleste intr-o lingura de ulei de masline, amestecand continuu sa nu se arda, iar cand devine sticloasa, se adauga o lingurita de zahar brun.

Se amesteca intens pana se topeste zaharul, iar ceapa se caramelizeaza, apoi se stinge cu o lingurita de otet balsamic.

Se presara putin piper, dar si putina sare, pentru accentuarea gustului.

Cand fasolea verde este fiarta, se scurge si se amesteca cu ceapa caramelizata, precum si cu 1/2 legatura marar verde, tocat marunt.

Se serveste cu sosul de usturoi si iaurt, ca garnitura la orice friptura.

Este foarte buna, atat calda cat si rece de la frigider.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Burger vegetarian din sparanghel cu salata frantuzeasca de fasole verde si cartofi la cuptor

Postat de Satisfyyourcravings

Burger vegetarian din sparanghel cu salata frantuzeasca de fasole verde si cartofi la cuptor

Cartofii se spala bine si se taie fasii groase. Se fierb in apa sarata, 10 minute, Se scurg si se lasa la racit. Se amesteca apoi cu ulei, sare si piper si se gatesc in cuptorul preincalzit la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2016, 18:10
Mmm...cred ca e tare buna!
la 10.07.2016, 18:13
arata foarte bine! Stiu cat e de gustoasa si noua ne place mult
la 10.07.2016, 18:14
Multumesc, Andra, Claudia!
la 10.07.2016, 18:15
ce mult imi place!
la 10.07.2016, 18:16
Desi imi place fasolea verde, in combinatia asta nu am mancat niciodata! Trebuie sa incerc si eu odata!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking