Fasole verde cu sos de usturoi si smantana
Postat de cristinne in Aperitive / Garnituri
30 Iun 2010 | 10400 vizualizari
Fasolea verde este foarte bogata în fibre vegetale care împiedica absorbtia zaharurilor si reduc secretia de insulina. Fasolea verde este cunoscuta si sub denumirea de „ mâncator de zahar".
Cresterile frecvente de insulina faciliteaza depunerea glucidelor sub forma de trigliceride; evitând acest proces, fasolea verde combate obezitatea, fapt care o recomanda, fireste, într-o cura de slabire. Vitamina B1, continuta de catre fasolea verde, are un rol important in stimularea si in mentinerea functiilor cognitive ale creierului, in special a memoriei. Fasolea verde este printre cele mai bogate alimente in vitamina K si, in plus, prezinta avantajul ca poate fi consumata in mari cantitati. Or, vitamina K joaca un rol crucial in mentinerea sanatatii sistemului osos. Consumul de fasole verde aduce in organism o cantitate importanta de fibre alimentare,
adica de substante nedigerabile, care joaca un rol de matura, curatand tubul digestiv, prevenind constipatia.