Vita Wellington

Postat de AnAmAryAnA in Vita
23 Mar 2013 | 5580 vizualizari
Vita Wellington

Va prezint o reteta pentru un meniu de Duminica copios cu care sa uimiti invitatii.Provine din Anglia,iar eu o stiu de la mama mea.(lucreaza acolo de multi ani).Sper sa va placa.Iubitul meu a fost innebunit......asta asa ca sa ma laud si eu putin.

Ingrediente

  • 4 bucati de carne de vita(de preferat cat mai macra)
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 5-6 ciuperci
  • 2 pachete de aluat congelat
  • 200 gr de prosciutto crudo
  • 2 linguri de smantana
  • o mana de marar verde
  • ulei de masline
  • 2 oua
  • petru garnitura am folosit:
  • 200 gr fasole verde congelata
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei capia portocalii
  • ulei de masline,otet si zahar
  • unt
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare

Incepem cu bucatile de carne pe care le condimentam cu sare si piper(sau ce va place)si le punem la prajit cu o lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta.Le prajim bine pe toate,toate partile sa ne asiguram ca se vor inchide toti porii bine.Cand sunt gata rumenite le scoatem pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.

Tocam ceapa uscata si cea verde si le punem la calit in ulei de masline.Apoi punem ciupercile sa se caleasca si ele cu ceapa si le lasam pana scade bine toata apa lasata de ciuperci dupa care adaugam smantana si mararul tocat marunt.Condimentam dupa gust cu sare si piper.(nu prea multa sare pentru ca folosim prosciutto si e destul de sarat).Cand e gata lasam sa se raceasca.

Cat se racesc carne si ciupercile cu smantana putem face garnitura.E optionala puteti face doar o parte din ea deoarece e destula.Eu le-am pus pe amandoua pentru ca se imbina perfect gusturile de acru-dulce-picant,dar si culorile.

Deci sa ne apucam de treaba.Punem fasolea verde asa congelata intr-o tigaie antiaderenta punem untul peste si acoperim cu un capac etans daca se poate sau sa fie cat mai fix pe tigaie.Le lasam sa se faca la foc potrivit.Intre timp curatam usturoiul il taiem felii si il punem la calit impreuna cu fasolea.Mai lasam sa se caleasca vreo 5 minute si e gata prima parte de garnitura.

Pentru cea de a-2-a parte,adica ardeii agro-dolce procedam astfel.Taiem toti ardeii fasii(folositi cat mai multe culori,puteti pune si galben si verde,eu atatia am avut in frigider)si ii punem la calit in 2 linguri de ulei de masline.Cand s-au calit ii scoatem iar in uleiul ramas adaugam 1 lingura de zahar si una de otet de mere si amestecam pana se evapora otetul bine dupa care punem ardeii iar,si ii mai lasam 2 minute cu capacul pus.Si avem si cea de-a-2-a parte de garnitura gata.

Revenim la carne.Luam aluatul(deongelat intre timp) pe care il taiem in 2 bucati.Dintr-o bucata facem o foaie cat de subtire putem.E ok cam cat am reusit eu sa-l intind.(aveti grija sa nu il rupeti).Punem pe foai in mijloc vreo 3 felii de prosciutto,cam 2 linguri din copozitia de ciuperci si o bucata de carne peste.Acum vine partea interesanta cand trebuie indepartat excesul de aluat.Deci luam un cutit si decupam aluatul intr-o forma de cruce zic eu.Adica taiati colturile(sper sa intelegeti din poza).Apoi ungem marginile cu ou sa se lipeasca si le lipim una peste alta sa facem un portofel.Il intoarcem invers si din resul aluat(adica bucatele decupate am facut niste frunzulite sa pastrez traditia-asa facea bunica mea)Cand am terminat una o bagam in frigider pentru ca altfel aluatul se va inmuia cat le facem noi pe celelalte si nu e bine,isi pierde forma.Asa procedam si cu celelalte bucati de carne ramase.

La sfarsit mie mi-a mai ramas aluat pe care l-am folosit.Nimic nu se arunca.Am facut niste rulouri umplute cu prosciuto si cascaval,si alte portofele mai mici pe care leam umplut cu amestecul de ciuperci si cascaval.Inspirativa din poze.

Revenim la carnea noastra.Cand am terminat de facut toate bucatile de carne le punem pe tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.Punem si rulourile si orice altceva am mai facut si le ungem toate cu ou.La portofele de vita nu uitati sa faceti o gaurica mica in mijloc pentru a permite aburului sa iasa altfel aluatul va iesi moale si nu crocant asa cum trebuie.Dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute.Pana devin aurii deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita Wellington" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Beef Wellington cu galbiori de padure

Postat de mihaelar63

Beef Wellington cu galbiori de padure

 Bucata de carne se sareaza, se pipereaza si se prajeste pe toate partile in tigaia incinsa cu ulei de masline. Aceasta operatiune se face ca sa se sigileze porii de la carne. Se...

Citeste continuarea

Beef Wellington

Postat de gurita_ta2005

Beef Wellington

Bucata de muschi de vita am pus-o la marinat cu ulei de masline si condimente si am lasat-o peste noapte la frigider. A doua zi, intr-o tigaie, am pus muschiul de vita la rumenit pe toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2013, 22:17
vad ca nu ai pe nimeni la masa! iata-ma am sosit! pentru o incepatoare e destul de bine!si demonstratia...!
la 23.03.2013, 22:21
Grozav de bine arata si cred ca ai muncit ceva la reteta asta! Felicitari pentru acest preparat deosebit!
la 24.03.2013, 10:38
la 24.03.2013, 11:15
la 24.03.2013, 12:14

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking