Ingrediente
- 1 ciolan afumat -700 gr
- 1 cana fasole alba
- 1 cana fasole pestrita
- 1 conserva 400 gr fasole rosie
- 3 cepe
- 3 tije telina
- 6 catei usturoi
- 2 linguri pasta rosii
- 2 linguri pasta kapia cu telina http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
- 1 lingurita pasta de ardei iute rosu
- 1 foie dafin
- 1 crenguta marar uscat
- 1 crenguta cimbru uscat
- 50 ml ulei
- ceapa verde
- sare
- piper optional
Mod de preparare
Ciolanul se porttioneaza si se opareste in apa clocotinda 5 minute . Se scurge de apa .
Fasolea boabe se spala si se fierbe 10 minute in apa cu o lingurita de bicarbonat . Se scurge si se clateste cu apa calda .
Se curata , se spala ,se toaca marunt ceapa , usturoiul si telina .
Se caleste in oala sub presiune putin aceste legume tocate . Se aduga pasta de rosii cea de Kapia si cea de ardei iuti . Amestecati de cateva ori si diluati amestecul cu doua cani de apa adugate incet .
Cand a inceput sa se infierbante amestecul se aduga fasolea alba si cea pestrita , crengutele de ierburi , foia de dafin si sare .
Se completeaza cu apa calda sa treaca cu 2-3 degete peste fasole . Puneti capacul etans si fierbeti timp de o ora .
Se scoate capacul respectand instructiunile .
Crezand ca fasolea este putina am mai pus si fasole rosie din conserva [ am cumparat pentru o salata , bine ca nu a ajuns in iahnie ca era foarte fiarta , boabele nu erau ferme ] .
Am lasat inca 15-20 minute la fiert fara capac pana cand lichidul s-a mai evaporat si am ajuns la consistenta dorita .
Am scos crengutele de ierburi si foaia de dafin.
Gustati si asezonati cu sare si piper daca este nevoie .
Am garnisit mancarea de fasole cu ceapa verde taiata si am servit cu varza murata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasolea fermecata - cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|