Fasolea fermecata - cu ciolan afumat

Postat de mihaelar63 in Porc
9 Feb 2015 | 5251 vizualizari
Fasolea fermecata - cu ciolan afumat

Poate va amintiti povestea din copilarie cu turtita fermecata care era preparata cu ultima faina de pe fundul lazii . Am primit cerere de fasole cu ciolan . Am adunat cu chiu cu vai toate ramasitele de boabe de fasole din camara . In ultimul moment am adugat si fasole rosie din conserva .A iesit o nebunie de mancare care si daca voiam nu reusea atat de apetisanta .

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat -700 gr
  • 1 cana fasole alba
  • 1 cana fasole pestrita
  • 1 conserva 400 gr fasole rosie
  • 3 cepe
  • 3 tije telina
  • 6 catei usturoi
  • 2 linguri pasta rosii
  • 2 linguri pasta kapia cu telina http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
  • 1 lingurita pasta de ardei iute rosu
  • 1 foie dafin
  • 1 crenguta marar uscat
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 50 ml ulei
  • ceapa verde
  • sare
  • piper optional

Mod de preparare

Ciolanul se  porttioneaza si se opareste in apa clocotinda  5 minute . Se scurge de apa .

Fasolea  boabe se spala si se fierbe 10 minute in apa cu o lingurita de bicarbonat . Se scurge si se clateste cu apa calda .

Se curata , se spala ,se toaca marunt ceapa , usturoiul si telina .

Se caleste in oala sub presiune putin aceste legume tocate . Se aduga pasta de rosii cea de Kapia si cea de ardei iuti . Amestecati de cateva ori si diluati amestecul cu doua cani de apa adugate incet .

Cand a inceput sa se infierbante amestecul se aduga fasolea alba si cea pestrita , crengutele de ierburi , foia de dafin si sare .

Se completeaza cu apa calda sa treaca cu 2-3 degete peste fasole . Puneti capacul etans si fierbeti timp de o ora .

Se scoate capacul respectand instructiunile .

Crezand ca fasolea este putina am mai pus si fasole rosie din conserva [ am cumparat pentru o salata , bine ca nu a ajuns in iahnie ca era foarte fiarta , boabele nu erau ferme ] .

Am lasat inca 15-20 minute la fiert fara capac pana cand lichidul s-a mai evaporat si am ajuns la consistenta dorita .

Am scos crengutele de ierburi si foaia de dafin.

Gustati si asezonati cu sare si piper daca este nevoie .

Am garnisit mancarea de fasole cu ceapa verde taiata si am servit cu  varza murata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasolea fermecata - cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciolan proaspat de porc cu mazare verde, in vas ceramic Crock Pot

Postat de mihaelar63

Ciolan proaspat de porc cu mazare verde, in vas ceramic Crock Pot

 Ciolanul de porc, proaspat, bine spalat, se sareaza, apoi se pune in vasul ceramic Crock Pot.  Ceapa, rosiile si usturoiul se feliaza si se distribuie peste ciolan....

Citeste continuarea

Sarmale fierte in vin

Postat de MotanLaOale

Sarmale fierte in vin

Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare. Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2015, 16:12
Cu dedicatie speciala pentru bunul nostru Motan !!!!!!
la 09.02.2015, 16:15
buna rau fasolica
la 09.02.2015, 16:15
Mihaela imi faci pofta de fasole, ce bunatate
la 09.02.2015, 16:17
ii cu hocus pocus? )
la 09.02.2015, 16:22
Ma inscriu si eu la o portie

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking