Mancare de rinichi cu creier de porc

Postat de katty in Porc
12 Mar 2021 | 2396 vizualizari
Mancare de rinichi cu creier de porc

Am descoperit de curand rinichiul de porc. Daca porcul este tanar si rinichiul este tinut in apa cu otet isi va pierde definitiv mirosul specific si va avea un gust delicios.

Ingrediente

  • 350 gr rinichi de porc
  • 300 gr creier de porc
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 lingura otet
  • 200 gr rosii tocate
  • cimbru uscat
  • maghiran uscat
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 foi de dafin
  • mamaliga pentru servit

Mod de preparare

Punem creierul intr-un vas cu apa rece si il lasam pentru cel putin 1 ora. Scurgem creierul si il clocotim 2-3 minute intr-o oala cu apa si putina sare, apoi il scurgem intr-o sita.

Taiem rinichii pe jumatate, ii curatam de grasime si ii taiem in cubulete mici. Ii punem intr-un vas acoperiti cu apa si lingura de otet si ii lasam pentru cel putin 1 ora, apoi ii clatim bine si ii scurgem.

Intr-o craticioara incintam uleiul si punem ceapa tocata marunt. Amestecam ocazional. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam rinichii scursi. Amestecam pana isi schimba culoarea si adaugam vinul. Fierbem pana vinul scade, apoi adaugam rosiile, pasta de ardei, foile de dafin, cimbrul si maghiranul si putina apa. Lasam sa fiarba pana sosul aproape este legat si adaugam creierul scurs. Mai fierbem 2-3 minute si oprim focul.

Servim cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de rinichi cu creier de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coaste afumate cu varza fiarta

Postat de Constelatialeu

Coaste afumate cu varza fiarta

Mai intai tocam varza si apoi o frecam cu sare grunjoasa sa se inmoaie nitel. Taiem coastele in bucatele si le clatim cu putina apa calduta. Apoi taiem ceapa verde marunt. Punem oloiul pe aragaz,...

Citeste continuarea

Tocana de cartofi noi cu afumatura

Postat de Constelatialeu

Tocana de cartofi noi cu afumatura

Mai intai pregatim ingredientele sa le avem la indemana. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete mai mari, ceapa o curatam, spalam si o taiem solzisori, curatam morcovul si il radem pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2021, 17:29
la 12.03.2021, 18:27
la 12.03.2021, 18:35
Bunn, bunn!
la 12.03.2021, 18:42
Dam la sot
la 12.03.2021, 18:58
Ambele amandoua intr-o farfurie nu le-am pus...

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking