Fegato alla venetiana - ficat venetian

Postat de mihaelar63 in Ficat
25 Ian 2016 | 5493 vizualizari
Fegato alla venetiana  - ficat venetian

O delicatesa ficatul de cerb .Are o consistenta catifelata, onctuoasa. Cand il portionezi parca ai taia unt. Pentru preparare m-am inspirat de aici: http://ricette.giallozafferano.it/Fegato-alla-veneziana.html. Fegato alla venetiana este o reteta clasica italiana care in vechime se prepara si cu smochine.  Eu am  inlocuit otetul cu otet balsamic cu extract de smochine.  

Ingrediente

  • 800 gr ficat de cerb
  • 2 cepe
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri otet balsamic cu extract de smochine
  • 1 lingurita salvie maruntita
  • codite de ceapa verde , ridichi rosii
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Ficatul se tine in apa rece cateva ore, sa se curete de sange. Din cand in cand se schimba apa.
  2. Curatati, spalati si taiati cepele pestisori [julien ].
  3. Infierbantati o tigaie  Wok antiaderenta - eu am un Tefal  de incredere .
  4. Puneti uleiul , untul si sotati ceapa .
  5. Adugati otetul balsamic, sarea si salvia. Amestecati si puneti o cana buna de apa .
  6. Lasati sa fiarba 10 minute pana cand ceapa incepe sa se inmoaie.
  7. Adugati ficatul de cerb si mai fierbeti inca 10 minute. Daca este nevoie mai completati cu putina apa .
  8. Lasati sa scada lichidul pana formeaza un sos onctuos.
  9. Serviti ficatul venetian insotit de salata preferata .
  10. Eu l-am decorat cu ridichi rosii si codite de ceapa.
  11. Am avut salata de varza rosie .
  12. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fegato alla venetiana - ficat venetian" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mamaliga cu leurda si ficatei

Postat de sufletista

Mamaliga cu leurda si ficatei

Intr-un ceaun/cratita punem apa cu sare si presaram putina faina de malai, punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam malaiul in ploaie si amestecam continuu cu telul. Lasam sa fiarba, cand...

Citeste continuarea

Ficatei de pui in sos de soia cu piure de cartofi

Postat de merisor67

Ficatei de pui in sos de soia cu piure de cartofi

Curățăm ficățeii și îi punem în lapte cât să fie acoperiți, pentru 20 de minute. Acest procedeu ajută și la frăgezirea ficățeilor, dar și la coagularea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2016, 22:47
Minunat !!!
la 25.01.2016, 22:50
Multumesc Delia
la 25.01.2016, 22:55
Wow ce este aici! Asta-i reteta de vedeta
la 25.01.2016, 23:00
Doar ingrediente de calitate Rux
la 25.01.2016, 23:04
Si talent cu carul

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking