Ingrediente
- 100g foi de napolitane(foi Lica)
- 300g nutella (cumpărați un borcan sănătos de Nutella că sigur nu va mai rămâne:)) )
- 250g alune de pădure (prăjite și decojite)
- 250g ciocolată cu lapte sau cu nuci
Mod de preparare
Începem prin a fărâmița napolitanele. Într-un bol punem napolitanele fărâmițate împreună cu nutella și 50g alune măcinate și amestecăm bine, până când aluatul se poate modela ușor (la nevoie mai adăugați nutella).
Ne umezim mâinile în apă rece și formăm biluțe în care așezăm o alună în mijloc, urmând ca apoi să modelăm în continuare biluța. Trecem biluțele apoi prin restul de alune măcinate (200g) și le așezăm pe o farfurie învelită în folie alimentară și le lăsăm la frigider 10 minute.
Cât biluțele stau la frigider, topim ciocolata pe baie de aburi împreună cu 50ml frișcă lichidă. După ce ciocolata s-a racit puțin adăugăm și restul de alune măcinate (rămase după tăvălirea biluțelor) și amestecăm. Scoatem biluțele din frigider și le trecem prin ciocolata cu alune urmând ca apoi să le lăsăm din nou la rece peste noapte sau până când ciocolata s-a întărit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ferrero rocher" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|