Ingrediente
- Pentru două porții, avem nevoie de:
- 4 linguri cu griș
- o cană cu apă
- o linguriță unt
- sare și piper
- Ficatul de pui:
- 2 bucăți ficat de pui întreg
- ulei de măsline
- ghimbir ras
- mentă tocată mărunt
- 4-5 boabe de muștar pisate
- sare
- piper
- pătrunjel tocat pentru decor
- Ciupercile cu usturoi:
- 12 ciuperci brune
- 3 căței de usturoi de grădină
- ulei de floarea soarelui
- sare
Mod de preparare
Într-o tigaie se topește untul la foc mic. Se adaugă grișul și se prăjește cu atenție, amestecând continuu ( poate fi ars foarte ușor ). Când acesta devine rumen, adăugăm apa și lăsăm să fiarbă. La final adăugăm sarea și piperul.
Ficatul de pui ( eu am folosit ficat de pui crescut la curte ) se spală și se curăță bine, apoi se lasă să se odihnească într-un baiț realizat din celelalte ingrediente ( boabele de muștar le pisăm într-un mojar ), timp în care ne ocupăm de ciuperci.
Acestea se spală și se taie în patru, lăsându-le tulpina. Se călesc în suc propriu și puțin ulei ( fără adaos de apă ), iar spre final adăugăm usturoiul tăiat cubulețe și sarea.
Revenind la ficatul de pui, acesta se gătește pe grătar, sau în casă într-o tigaie-grill. Se montează farfuria și se poate servi atât ca meniu cald, cât și rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de pui cu mentă și ghimbir alături de griș prăjit și ciuperci brune cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|