Ingrediente
- 250 g ficat de pui
- 3-4 ciuperci proaspete
- 30 g unt
- 50 ml smantana
- 2 catei de usturoi
- 50 ml vin alb sau rosu
- 50 g stafide
- sare, vegeta, piper, boia dulce
- busuioc verde
Mod de preparare
Fierbem stafidele in vin pana se umfla. Oprim focul si le dam deoparte.
Intr-o tigaie, topim untul si prajim ficatul si ciupercile. Cand sunt aproape gata , adaugam usturoiul pisat,smantana, busuiocul si
mai lasam pe foc 1-2 minute.
Punem totul in blender,adaugam sare,vegeta ,piper, boia dulce, 2-3 linguri din vinul in care au fiert stafidele si amestecam pana obtinem o pasta uniforma.
Pasta se pune intr-un castron ,pe fundul caruia am pus stafidele si se da la rece. Un astfel de pate poate fi pastrat 2 zile in frigider
si pana la 1 luna in congelator.
Atunci cand il aducem la masa rasturnam castronul pe o farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|