Ingrediente
- Ficat de struț cca. 700 g,
- Lapte cca. 500 ml,
- Unt cca. 300 g,
- Whiskey cca. 300 ml.
- Pentru servire:
- Dulceață de ardei iute a a Panacris cca. 200 g.
Mod de preparare
Ficatul se spală, apoi se pune într-un vas încăpător din sticlă, se adaugă laptele și se lasă la rece minim 60 de minute,maxim până a doua zi.
Într-o tigaie se adaugă untul, ce se lasă la gătit ușor, până ce se obține un lichid omogen, se adaugă bucățile de ficat scurse de lapte și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute pe fiecare parte. Apoi se adaugă whiskey-ul se flambează, și se lasă la gătit încă cca. 5 minute.
Ficatul de struț se savurează fierbinte alături de dulceața din ardei iute a la Panacris, sau cu garnitura preferată!
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de strut, flambat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|