Ingrediente
- 1 kg ficat vitel
- 300 gr carnat de casa
- 1 ardei iute rosu
- 1 lingura pasta rosii
- 2 linguri faina alba
- 2 linguri grasime de curcan
- 3 cepe
- 1/2 lingurita boia rosie de ardei
- 1/2 lingurita ierburi de Provence
- sare
- patrunjel verde
Mod de preparare
Ficatul se lasa in apa rece ca sa se traga sangele . Se schimba apa de cateva ori .
Cu un cutit ascutit se inteapa mijlocul fiecarei bucati de ficat , se rasuceste si se decupeaza din interior cate o mica fasie . In locul format se introduce bucata de carnat de aceiasi lungime ca bucata de ficat .
Ceapa se curata , se spala si se toaca .
Ardeiul iute se spala si se curata de seminte si se feliaza .
Ficatul se presara cu faina alba [ din care se pastreaza o lingurita ] si se prajeste putin pe toate partile in grasime de curcan incinsa .
Se pune la prajit ceapa tocat si ardeiul .
Se scoate ficatul pe o farfurie alaturata .
Se aduga peste ardeiul si ceapa prajita,boia , pasta de rosii , condimente si sare .+ o lingurita de faina .
Amestecati si adugati un pahar de apa treptat .
Introduceti la loc bucatile de ficat in sos si fierbeti 10 minute .
La sfarsit ficatul se scoate din nosu si se feliaza pentru a se vedea sectiunea .
Se serveste cu patrunjel verde tocat .
Folositi garnitura sau salata preferata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vitel impanat cu carnat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|