Ingrediente
- 1 kg ficat de vita
- 200 ml lapte
- 100 ml vin rosu
- 1/2 legatura usuroi verde
- 1/2 legatura ceapa verde
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei iute
- 3 ardei gogosari
- 300 g visine
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 100 g unt
Mod de preparare
Ficatul il spalam, il curatam de pielite si il taiem in felii potrivite.
Intr-un bol adaugam ficatul si laptele, acoperim cu o folie alimentara si dam la rece 1 ora.
Scoatem ficatul din lapte, il clatim si asezam in tava.
Curatam legumele, le spalam si le taiem feliii, adaugam peste ficat.
Amestecam vinul cu condimentele si turnam in tava. Adaugam visinile, untul taiat felii, 1 cana de apa si acoperim tava cu folie de aluminiu.
Dam tava la cuptorul incalzit cca 40-50 min, cu 10 min inainte de a scoate tava din cuptor, indepartam folia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vitel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|