Ingrediente
- 1 kg de ficat de pui
- 3 linguri de amidon
- 1 lingura de boia de ardei dulce
- 1 lingura de sare
- 50 ml de ulei
- 6 buc de usturoi
- 1 ceapa
- Sos:
- 200 gr pasta de rosii
- 2-3 linguri miere de albine
- 1/2 pahar de apa calda
- 2-3 linguri de ulei
Mod de preparare
Pentru inceput curatam ficatul de pui, il taiem fasii mai mari. Intr-un bol amestecam ficatul cu amidonul, sarea, boiaua de ardei dulce, usturoiul pisat si uleiul.
Il lasam la marinat timp de 20 de minute. Punem ficatul la prajit si cand este aproape gata adaugam o ceapa taiata cubulete.
Sosul: Intr-un bol punem pasta de rosii, uleiul, mierea, omogenizam bine ingredientele si turnam compozitia peste ficatul prajit impreuna cu 1/2 pahar cu apa calda. Se lasa la fiert 10 minute si se serveste alaturi de garnitura.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat turcesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|