Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Postat de rocsi_1612 in Ficat
16 Feb 2017 | 3476 vizualizari
Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Imi doream sa fac ceva cu ficatei de pui, dar sa fie altfel reteta, nu doar asa cu ceapa, ceva rosii si gata. Mi-am dorit ceva gustos, satios si sa fie pe placul alor mei. Ce am facut, ce n-am facut, am reusit sa obtin si de aceasta data ceva bun de tot! Va plac ficateii? Daca da, sa pregatiti neaparat si voi aceasta reteta!

Ingrediente

  • Pentru gnocchi:
  • 300 gr cartofi
  • 180 gr faina
  • 1 ou
  • sare

Pentru ficatei:

  • 600 gr ficat de pui
  • 2 cepe
  • 1/2 morcov
  • 350 gr rosii decojite
  • 1 lingurita ierburi de provence
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • 1 lingura rasa pasta de tomate
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita unt

Mod de preparare

Gnocchi:
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi.
Ii punem intr-o oala cu apa la fiert si putina sare.
Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca.
Cartofii reci ii pisam cu furculita ( sau cu blenderul, cu presa de piure).
Adaugam oul batut, putina sare, amestecam.
Incepem si incorporam faina, framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen si usor de lucrat.

Presaram faina pe masa de lucru.
Rupem aluatul in 3 bucati si cu mainile, modelam 3 suluri nu foarte subtiri.
Cu un cutit pe care il trecem prin faina, taiem patratele mici de aluat, apoi cu furculita le presam putin, doar cat sa se formeze niste dungulite.
Intr-o oala, punem apa cu sare, o trasferam pe foc.
Cand apa clocoteste, reglam focul potrivit, punem gnocchi.
Ii lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata, apoi ii scoatem intr-un bol cu ajutorul unei palete.

Ficateii:
Curatam ceapa, o tocam marunt.
Morcovul decojit, il taiem in doua pe lungime apoi il facem rondele.
Incingem uleiul intr-o cratita, inabusim ceapa cu morcovul 2-3 minute.
Adaugam o cana si jumatate de apa, lasam sa se patrunda bine ceapa cu morcovul.
Ficateii ii spalam bine, ii curatam de eventualele venisoare, ii scurgem bine.
Intr-o tigaie, punem untul si cand s-a topit, dam drumul ficateilor si ii inabusim putin, cat sa iasa sangele din ei.
Cand ceapa este bine patrunsa, punem ficateii, dar si rosiile decojite pe care le tocam marunt.
Presaram sare, piper, ierburile de provence si foaia de dafin.
Amestecam bine, lasam sa fiarba cam 10 minute, apoi punem si gnocchi.
Daca este prea putin lichid, mai adaugati putina apa fierbinte.
Mai lasam pe foc cam 5 minute, iar spre final, incorporam pasta de tomate.

Mai dam 3-4 clocote si tragem cratita de pe foc.
Acoperim cu un capac, lasam sa stea asa cam 10 minute, apoi putem servi.
Presaram patrunjel verde tocat deasupra.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu gnocchi de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulade din foi de lasagna cu ficatei de pui

Postat de mirela0911

Rulade din foi de lasagna cu ficatei de pui

Ruladele: Ficatul se pune in apa rece si se lasa cca 1/2 ora. Se taie cubulete, se spala si se lasa la scurs. Ardeiul se spala si se taie felii subtiri. Rosia se opareste pt cateva secunde apoi...

Citeste continuarea

Ficatei inveliti in bacon, la cuptor

Postat de Patricia_Iordache_79

Ficatei inveliti in bacon, la cuptor

Spalam ficateii in apa rece si ii lasam la scurs. Ii taiem pe jumatate. Pregatim o felie de bacon, asezam un ficatel intr-un capat, presaram sare, piper, usturoi granulat si rulam strans. Fixam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2017, 20:17
Arata grozav! Te pup Rocsicuta harnicuta!
la 16.02.2017, 20:18
Multumesc din suflet, Ruxy!
la 16.02.2017, 20:21
buni buni
la 16.02.2017, 20:22
excelent , imi place tare
la 16.02.2017, 20:25
Un preparat foarte apetisant și gustos!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking