Ingrediente
- 500 gr. ficatei de pui
- 2 fire de praz (500-600 gr)
- 200 ml vin alb (sec sau demisec)
- 200 ml suc gros de rosii, facut in casa (gen passata)
- 2 linguri cu ulei pentru prajit
- 1 cub mic de unt (20 gr)
- sare si piper dupa gust
- cateva fire de patrunjel proaspat
Mod de preparare
Pentru inceput, curatam ficateii de vinisoare si pielite (si eventualele pungi de fiere). Ii clatim de sange si ii punem in sita, la scurs (sau pe prosoape absorbante de hartie).
Intr-o tigaie larga incalzim uleiul. Cand s-a incins, punem untul (scuturam tigaia de cateva ori), avand grija sa nu se arda.
Adaugam ficateii scursi de apa si ii lasam sa-si schimbe culoarea, invartindu-i pe ambele parti (la nevoie se picura cateva linguri de apa calda). Cand s-au calit usor, punem vinul si ii fierbem la foc mic, fara capac (vinul se evapora, dar ramane gustul placut).
Curatam prazul, il felim subtire si il punem in tigaie peste ficatei. Amestecam si fierbem pana se patrunde (maxim 5-7 minute).
Adaugam si sucul de rosii si mai fierbem 10 minute. Potrivim gustul de sare si piper.
Oprim focul si ornam cu patrunjel verde.
Servim mancarea calda, cu mamaliguta si muraturi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu praz si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|