Ficatei de pui cu praz si sos de rosii

Postat de ela2015 in Ficat
15 Noi 2016 | 3003 vizualizari
Ficatei de pui cu praz si sos de rosii

O mancare tare simpla, dar foarte gustoasa! 

Ingrediente

  • 500 gr. ficatei de pui
  • 2 fire de praz (500-600 gr)
  • 200 ml vin alb (sec sau demisec)
  • 200 ml suc gros de rosii, facut in casa (gen passata)
  • 2 linguri cu ulei pentru prajit
  • 1 cub mic de unt (20 gr)
  • sare si piper dupa gust
  • cateva fire de patrunjel proaspat

Mod de preparare

Pentru inceput, curatam ficateii de vinisoare si pielite (si eventualele pungi de fiere). Ii clatim de sange si ii punem in sita, la scurs (sau pe prosoape absorbante de hartie).

Intr-o tigaie larga incalzim uleiul. Cand s-a incins, punem untul (scuturam tigaia de cateva ori), avand grija sa nu se arda.

Adaugam ficateii scursi de apa si ii lasam sa-si schimbe culoarea, invartindu-i pe ambele parti (la nevoie se picura cateva linguri de apa calda). Cand s-au calit usor, punem vinul si ii fierbem la foc mic, fara capac (vinul se evapora, dar ramane gustul placut).

Curatam prazul, il felim subtire si il punem in tigaie peste ficatei. Amestecam si fierbem pana se patrunde (maxim 5-7 minute).

Adaugam si sucul de rosii si mai fierbem 10 minute. Potrivim gustul de sare si piper.

Oprim focul si ornam cu patrunjel verde.

Servim mancarea calda, cu mamaliguta si muraturi.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu praz si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Ficatei de pasare inabusiti

Postat de marianascarlat

Ficatei de pasare inabusiti

Se spala bine ficateii, se usuca cu prosoap de hartie , se pune untul la topit intr-o cratita cu capac si se adauga ficatei. Se lasa sa se caleasca inabusit. Cand s-au calit, se adauga si ceapa...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 15.11.2016, 15:21
Mmm, ce imi place!
la 15.11.2016, 15:23
Camy, , si noua! Eu am fost bucuroasa ca micutele au mancat fara mofturi! Multumesc de trecere!
la 15.11.2016, 15:25
buni buni
la 15.11.2016, 15:27
Moaaaa, ce pofta mi-ai făcut, Miki! Ficăței nu as refuza niciodată!
la 15.11.2016, 15:27
Multumesc Motan!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking