Ingrediente
- 500 g ficăței
- 1 ceapa mare(150g)
- 3 căței usturoi
- 1 linguriță rasa boia dulce de ardei
- 1 lingura faina
- 250 g smântână
- 200 ml apa
- Sare, piper negru
- 2-3 crenguțe cimbru
- 50 ml ulei
Mod de preparare
Mai întâi curățăm ceapa și o tăiem peștișori iar usturoiul îl mărunțim. Le punem la calit in ulei cam 15-20 minute, adăugând cate putina apa.
Ficăței ii spălăm, ii curatam, îi tăiem in doua și îi punem în apa rece.
Punem o oala cu 2l apa la fiert. Când clocotește, punem ficățeii și ii fierbem 1 minut din momentul in care incepe apa din nou să fiarbă. Spumuim când este nevoie.
Când ceapa s-a înmuiat, adăugăm cimbrul, piperul, boiaua de ardei și ficateii scurși. Sotam împreună inca 2 minute.
Smântâna o amestecam cu faina, având grijă să nu facă cocoloașe, adăugăm apa și o turnam peste ficatei. Gustăm de sare și mai lasăm să fiarba la foc mic, 5 minute.
Eu am făcut între timp și o mămăliga, care a mers foarte bine cu acești ficăței in sos de smântână.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|