Ingrediente
- 3 linguri ulei
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- ½ ardei gras rosu, galben si verde
- 500 gr ficatei
- sare
- piper
- o lingurita cimbru proaspat
- 1 foaie de dafin
- 100 ml apa fierbinte
- 150 ml sos de rosii
- patrunjel verde tocat
- + garnitura de piure
Mod de preparare
Curata ficateii, spala-i bine cu apa rece si lasa-i la scurs intr-o sita.
Pregateste legumele si taie ardeiul gras colorat in fasii, ceapa solzisori si usturoiul rondele.
Pune uleiul la incins intr-o tigaie mai adanca, apoi adauga ceapa si soteaz-o pentru 2 minute. Adauga usturoiul si amesteca. Pune apoi ardeiul gras si mai lasa 2 minute. Adauga ficateii de pui si amesteca putin.
Condimenteaza cu sare si piper dupa gust, cimbru proaspat, o frunza de dafin si adauga 100 ml de apa fierbinte. Pune capacul si lasa sa fiarba 8-10 minute, amestecand din cand in cand.
La final adauga sucul de rosii si mai lasa sa fiarba la foc mic 5 minute.
Presara patrunjel verde tocat marunt si serveste ficateii de pui cu sos si piure de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu sos si piure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|