Ingrediente
- 400 g ficăței de pui curățați
- 50 g unt
- 2 cepe verzi
- un morcov mic
- o foaie de dafin
- 250 ml lapte dulce integral
- 2 linguri smântână grasă
- sare
- piper
- mărar
Mod de preparare
Pui ficățeii la fiert in putină apă și ii lași să fiarbă câteva minute, pentru a scoate sângele. Ii scoti din apă, ii clătești și apoi ii pui într-o tigaie și adaugi untul tăiat cubulete și sare și piper măcinat. Ii sotezi puțin, apoi adaugi morcovul ras și ceapa tăiată julien. Acoperi cu un capac și ii lași să se înăbușe.
Când ceapa s-a înmuiat, adaugi laptele și cele două linguri de smântână. Potrivești de sare și piper și aromatizezi cu o foaie de dafin. Mai lași sa fiarbă pană când se ingroașă sosul.
Servești alături de mămăligută sau garnitura preferată. Presari mărar proaspăt tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui in sos de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|