Ingrediente
- 6-8 ficăței întregi de pui
- ulei pentru prăjit
- sare
- piper
- Pentru pireu
- 4-6 cartofi albi
- 50 grame unt
- 4-5 linguri de smântână
- sare
- piper
- Pentru salată
- 1/2 varză mică
- sare
- oțet
- apă
- mărar
Mod de preparare
Se alege, se spală, se zvântă și se taie fin mărarul.
Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă cu puțină sare.
Varza se curăță, se spală și se taie fideluță, după care se frământă cu puțină sare, se adaugă 1-2 pahare de apă și 3-4 lingurițe de oțet. Se lasă varza tăiată în această soluție, ca să se pătrundă bine. După câteva minute, se scurge apa și se presară mărar peste salată.
În timp ce cartofii fierb, se curăță, se spală și se pun ficățeii la scurs, pregătindu-se pentru prăjit în tigaie.
Când cartofii au fiert, se strecoară de apă, se pasează și imediat, cât sunt încă fierbinți se adaugă untul, se amestecă bine și apoi se pune smântâna. Se uniformizeză pireul și se mai condimentează cu sare, dacă este nevoie.
După ce pireul este gata se pot prăji ficățeii. Într-o tigaie, se toarnă ulei și imediat se pun ficățeii scurși de apă. Se condimentează cu sare și piper și se prăjesc înăbușit, la foc mic, pe ambele fețe.
Se servesc imediat cu pireu de cartofi și cu salată. Cine vrea, poate pune peste cartofi 1-2 linguri din sosul lăsat de ficăței la prăjire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui la tigaie, cu pireu de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|