Ficatei de pui la tigaie, cu pireu de cartofi

Postat de RODIMUR in Ficat
11 Iul 2017 | 3655 vizualizari
Ficatei de pui la tigaie, cu pireu de cartofi

O mâncare rapidă, atunci când nu mai avem nimic preparat în frigider. Știu că sunt persoane cărora nu prea le plac ficățeii, dar aportul de fier pe care-l aduc, ar trebui să fie decisiv pentru un astfel de meniu, măcar o dată la două săptămâni. De-a lungul anilor, am văzut multe rețete de ficăței cu sos, dar eu îi fac mai simplu și cred că sunt mai sănătoși, pentru că nu sunt cu ceapă prăjită. Iată de ce ofer și eu varianta mea de ficăței de pui, cu pireu de cartofi...

Ingrediente

  • 6-8 ficăței întregi de pui
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper
  • Pentru pireu
  • 4-6 cartofi albi
  • 50 grame unt
  • 4-5 linguri de smântână
  • sare
  • piper
  • Pentru salată
  • 1/2 varză mică
  • sare
  • oțet
  • apă
  • mărar

Mod de preparare

Se alege, se spală, se zvântă și se taie fin mărarul.

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă cu puțină sare.

Varza se curăță, se spală și se taie fideluță, după care se frământă cu puțină sare, se adaugă 1-2 pahare de apă și 3-4 lingurițe de oțet. Se lasă varza tăiată în această soluție, ca să se pătrundă bine. După câteva minute, se scurge apa și se presară mărar peste salată.

În timp ce cartofii fierb, se curăță, se spală și se pun ficățeii la scurs, pregătindu-se pentru prăjit în tigaie.

Când cartofii au fiert, se strecoară de apă, se pasează și imediat, cât sunt încă fierbinți se adaugă untul, se amestecă bine și apoi se pune smântâna. Se uniformizeză pireul și se mai condimentează cu sare, dacă este nevoie.

După ce pireul este gata se pot prăji ficățeii. Într-o tigaie, se toarnă ulei și imediat se pun ficățeii scurși de apă. Se condimentează cu sare și piper și se prăjesc înăbușit, la foc mic, pe ambele fețe.

Se servesc imediat cu pireu de cartofi și cu salată. Cine vrea, poate pune peste cartofi 1-2 linguri din sosul lăsat de ficăței la prăjire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui la tigaie, cu pireu de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mamaliga cu leurda si ficatei

Postat de sufletista

Mamaliga cu leurda si ficatei

Intr-un ceaun/cratita punem apa cu sare si presaram putina faina de malai, punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam malaiul in ploaie si amestecam continuu cu telul. Lasam sa fiarba, cand...

Citeste continuarea

Ficatei de pui in sos de rosii cu ceapa si ardei

Postat de Pungasa_Rogue

Ficatei de pui in sos de rosii cu ceapa si ardei

Se spala ficateii (se indeparteaza fierea daca este prezenta, fara a o sparge) si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei si putina sare. Se acopera tigaia cu un capac. Ceapa se curata de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2017, 23:28
la 12.07.2017, 00:14
Vai Rodica,ador ficateii cu pireu,mor de pofta
la 12.07.2017, 06:56
Mulțumesc frumos, Motănel!
la 12.07.2017, 06:58
Mulțumesc frumos, Cris! Și mie--mi plac mult, făcuți astfel, molcuți și dulcișori... Uneori chiar și cu mămăliguță, în loc de pireu...!
la 12.07.2017, 08:00

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking