Ingrediente
- 300 g ficatei de pui
- 3 lg ulei de floarea soarelui
- 2 buc ceapa alba
- 1 catel de usturoi
- sare, piper dupa gust
- 1 lgt amestec de legume deshidratate
- 150 ml apa fierbinte
- patrunjel verde tocat
Mod de preparare
Se tin ficateii in apa rece pentru 15-20 de minute. Se curata de pielite si alte impuritati (daca este cazul) apoi se taie in bucatele mai mici. Se dau sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga bine de apa.
Ceapa se curata apoi se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul la incins apoi se adauga ceapa. Se lasa usor sa se caleasca. Se pune putina sare si 2 lg apa fierbinte si se lasa sa fiarba putin. Se pun ficateii scursi de apa si se amesteca. Se lasa sa se caleasca pe toate partile pana devin albi. Se toarna apa fierbinte, amestecul de legume, usturoiul taiat si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se amesteca bine apoi se lasa sa fiarba 5-7 minute sub capac.
Daca mai este nevoie se mai adauga putina apa sau se lasa sa mai scada din sos, asta dupa preferinte. Se stinge focul si se presara patreunjelul taiat marunt. Se acopera si se lasa 5 minute dupa care se poate servi. cu mamaliguta sau ca atare.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei in sos de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|