Ficatei inabusiti cu mamaliguta

Postat de Sylvia in Ficat
31 Ian 2010 | 7637 vizualizari
Ficatei inabusiti cu mamaliguta

Am gasit aceasta reteta intr-o carte de bucate de la Delik’at cu mancaruri traditionale romanesti si fiindu-mi dor de asa ceva, am zis sa incerc reteta.

Ingrediente

  •  500 grame de ficatei proaspeti de pui,
  • 1 fir de ceapa verde, o legatura marar ( eu am folosit marar cu sare din borcan),
  • 2-3 linguri de unt, 
  • 100 grame faina de malai,
  • 2 linguri smantana degresata,
  • sare

Mod de preparare

    Cum preparam:  Intr-un vas se pune la fiert 350 ml de apa cu  unvarf de cutit de sare ( eu folosesc mereu pentru gatit sarea de mare gema nu cea fina). Se presara in apa 2 linguri de faina de malai, iar cand clocoteste apa, se adauga restul de faina si se omogenizeaza bine cu un tel rotund.Se continua fierberea la foc mic, amestecand din cand in cand , pana mamaliga ajunge la consistenta dorita.

    Intre timp, se spala ficateii, se curata bine si se fierb in apa nesarata pentru 6-7 minute.Se spala si se taie marunt ceapa verde si mararul. Ficateii se scurg bine de apa si se inabusa in untul topit la foc mic, adaugandu-se apoi ceapa verde si 100 ml de apa si sare dupa gust. Dupa ce scade apa si se rumenesc ficateii se adauga mararul. Se  servesc cu mamaliguta calda si smantana.

    Eu am ales sa ii servesc alaturi de o salata de castraveti murati presarata cu putin marar uscat. Va doresc Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei inabusiti cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ficatei de pui inabusiti cu sos rece picant si mamaliguta

Postat de Valclaudia

Ficatei de pui inabusiti cu sos rece picant si mamaliguta

Curatam ficatul si il spalam cu apa rece. Punem intr-o tigaie untul sau margarina, adaugam apoi ficatul, presaram putin piper proaspat macinat, acoperim tigaia si lasam sa se gateasca inabusit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2010, 13:26
buni buni arata frumos...vesel.
la 31.01.2010, 13:37
de fapt stii ce azi fac si eu mancarea asta,pt deseara...numai bine se dezgeata ficateii , merg sa ii scot deja, am si ficatei si faina de malai.
la 31.01.2010, 14:05
Rivka ma bucur ca iti place si te teteaza, a fost chiar foarte buna, este o retete pe care am facut-o de cateva ori. Pana la retetea asta nu am combinat niciodata ficateii de pui nici cu marar nici cu smantana dar e deliciosa combinatia
la 31.01.2010, 20:21
draga am facut-o , deja s-a mancat eu nu am pus smantana incerc sa evit (nu in totalitate se intampla dar in generaks evit) consumul carnii impreuna cu produsele lactate , dam s-a mancat si s-a realizat fff repede mamaliguta cu ficatei.am innabusit ficateii in ulei masline am pus si putin usturoi si pasta de tomate. deci idee buna mi-ai dat pe azi.
la 01.02.2010, 13:03
yam, yam data viitoare cand mai faci ma anunt si eu la masa

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking