Ingrediente
- 500 g pastrama de oaie
- 3 bucati de fleica de porc
- 500 g ficatei de pui
- 300 g carnati de casa
- 400 g cartofi copti
- 100 g unt de casa (optional)
- 200 g telemea de oaie (optional)
- mamaliguta dupa placul fiecaruia
- mujdei de usturoi pentru servit
- condimente: busuioc, rozmarin, sare si ardei iute pudra
Mod de preparare
Dupa ce am curatat carnea si am spalat-o, o saram dupa gust si o prajim in vase separate. Pastrama de oaie o frigem pe tava sau daca exista conditii o facem la gratar. Intre timp, curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la copt intr-o tigaie acoperita cu un capac si unsa cu putin ulei. Ii lasam 10 minute, cat sa se patrunda usor si apoi ii condimentam bine cu busuioc, rozmarin, sare si ardei iute pudra. Din acest moment, ii lasam sa se rumeneasca usor, fara a mai amesteca printre ei. Intre timp pregatim mamaliguta. Cand totul este gata, asezam carnea impreuna cu cartofii pe un platou, si, servim totul cu mamaliguta si mujdei de usturoi. Optional se pot adauga unt si branza de oaie. POfta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Platoul "lenesului"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|