Platoul "lenesului"

Postat de Dya in Mancaruri cu carne
21 Oct 2013 | 7016 vizualizari
Platoul "lenesului"

Rapid, gustos,,, in miros de toamna rece!

Ingrediente

  • 500 g pastrama de oaie
  • 3 bucati de fleica de porc
  • 500 g ficatei de pui
  • 300 g carnati de casa
  • 400 g cartofi copti
  • 100 g unt de casa (optional)
  • 200 g telemea de oaie (optional)
  • mamaliguta dupa placul fiecaruia
  • mujdei de usturoi pentru servit
  • condimente: busuioc, rozmarin, sare si ardei iute pudra

Mod de preparare

Dupa ce am curatat carnea si am spalat-o, o saram dupa gust si o prajim in vase separate. Pastrama de oaie o frigem pe tava sau daca exista conditii o facem la gratar. Intre timp, curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la copt intr-o tigaie acoperita cu un capac si unsa cu putin ulei. Ii lasam 10 minute, cat sa se patrunda usor si apoi ii condimentam bine cu busuioc, rozmarin, sare si ardei iute pudra. Din acest moment, ii lasam sa se rumeneasca usor, fara a mai amesteca printre ei. Intre timp pregatim mamaliguta. Cand totul este gata, asezam carnea impreuna cu cartofii pe un platou, si, servim totul cu mamaliguta si mujdei de usturoi. Optional se pot adauga unt si branza de oaie. POfta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Platoul "lenesului"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocanita de cartofi cu carnati

Postat de Adrian2016

Tocanita de cartofi cu carnati

      Pentru inceput, curatam ceapa, morcovul si cartofii. Le spalam bine. Ceapa o taiem cubulete mici, morcovul rondele si cartofii in 4-6 bucati, in functie de marimea...

Citeste continuarea

Chiftelute in crusta de cartofi

Postat de caroline

Chiftelute in crusta de cartofi

Curatam cartofii de coaja,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert , ii scurgem bine de apa , ii punem intr-un castron si ii maruntim cu ajutorul unei furculite....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2013, 13:24
vaaai! stai ca apare Cleme, dar eu nu ii mai las nimic)
la 21.10.2013, 13:25
bun bun
la 21.10.2013, 13:30
ce pofta imi este
la 21.10.2013, 13:32
la 21.10.2013, 13:33
L:aura, n-am coaste

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking