Prajitura ''lenesului''..

Postat de Adele in Prajituri
13 Iul 2014 | 22369 vizualizari
Prajitura ''lenesului''..

De ceva timp imi este pofta de ceva bun si cum am o boala foarte rara numita ''lene'' am stat si am cautat o reteta care sa se faca singura :)) dar nu am gasit asa ca am reusit sa fac un mic efort si sa fac ceva rapid si bun :D..

Ingrediente

  • 3 foi din comert.
  • Crema caramel:
  • 100 gr zahar.
  • 50 gr frisca lichida.
  • 50 gr unt.
  • 2 oua.
  • 150 gr alune.
  • Crema cicolata:
  • 100 gr cicolata (eu am folosit cu gust caramel)
  • 100 gr ciocolata neagra,
  • 100 ml frisca lichida.

Mod de preparare

Pentru inceput punem pe foc o oala si zaharul sa se topeasca,pana devine caramel,cand se topeste bine punem si untul.Intr-un vas amestecam ouale si frisca .Cand zaharul s-a topi luam de pe foc si turnam compozitia de ou,amestecam in continu si repede si punem din nou la foc mic pana se ingroasa.La sfarsit punem alunele si amestecam bine.

Turnam crema caramel peste prima foaie punem cealata foaie si presam bine.Dam la frigider ,intre timp ce pregatim ciocolata.

Intr-un oala  punem frisca pe foc si o lasam sa se incalzeasca,punem bucatile de ciocolata si le topim pana devin cremoasa .

Lasam sa se raceasca si o impartim in doua,continuam sa punem peste foaie dupa care punem si cealata foaie si deasupra din nou ciocolata.

Dam la rece pentru cel putin o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''lenesului''.." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Lenesului

Postat de cristinagaitan

Prajitura Lenesului

Pentru blat :se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma cu putina sare.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se dizolva zaharul si incepe sa se ingroase.Se amesteca spuma de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2014, 13:41
lenesului?
la 13.07.2014, 13:43
In mod ironic desigur ..
la 13.07.2014, 13:44
la 13.07.2014, 13:49
Babi
la 13.07.2014, 14:02

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking