Ingrediente
- 4 oua
- 6 linguri zahar
- 12 linguri gris (cu varf)
- 500 ml lapte
- esenta vanilie
- lamaie rasa
- un cub unt pentru tapetare tava
Mod de preparare
Pentru blat :se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma cu putina sare.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se dizolva zaharul si incepe sa se ingroase.Se amesteca spuma de albusuri cu cea de galbenusuri , se adauga grisul si coaja rasa de la o lamaie.Luati o tava (eu am folosit una de 25cm/15 cm) pe care o tapetati cu putin unt , presarati putin gris , dupa care se toarna compozitia.Se da la cuptor(180 grade) pentru max 30 de minute .Cand prajitura este gata , lasati-o sa stea 10 minute .
Pentru insiropare:laptele se fierbe cu esenta de vanilie , se lasa putin la racit , dupa care se toarna peste blatul de prajitura.In cateva secunde vom vedea cum creste volumul blatului .
Pentru ornat: eu am folosit 2 tipuri de dulceata, la baza "motului" am pus dulceata de cirese amare ,deasupra 1 lingurita de dulceata gutui .
Prajitura e si mai buna , atunci cand este rece.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lenesului" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|