Ingrediente
- 500 gr. ficăţei proaspeţi;
- 2 cepe roşii mai mărişoare;
- 3 căţei de usturoi;
- 100 ml supa concentrată de pui;
- 100 ml suc de roşii (făcut acasă);
- 2 linguri de vin alb sec;
- 2-3 linguri ulei;
- 1 cub mic de unt (20 gr);
- sare;
- piper proaspăt măcinat.
Mod de preparare
Spălăm ficăţeii, îi curăţăm de pieliţe (atenţie, înlăturaţi uşor şi eventualele pungi cu fiere) şi îi lăsăm la scurs.
Într-o tigaie destul de adâncă punem 2-3 linguri de ulei la înfierbântat şi cubuleţul de unt la topit.
Adăugăm ficăţeii scurşi bine de apă şi îi lăsăm să se perpelească pe toate părţile.
Curăţăm ceapa şi usturoiul, le tăiem după preferinţă (julien, fideluţă, solzişori) şi le punem în tigaie peste ficăţei.
După ce s-au rumenit uşor toate adăugăm supa caldă.
Lăsăm să fiarbă acoperit cu capac.
După ce lichidul s-a evaporat adăugăm vinul. Lăsăm descoperit să se evapore alcoolul. Ficăţeii vor ieşi moi, frăgezi, cu aromă subtilă şi plăcută.
Adăugăm sucul de roşii şi mai lasam pe foc mic încă 10 minute.
Condimentăm cu sare şi piper după gust.
Îi servim calzi, cu mămăliguţă, salate sau alături de garnitura preferată.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficăţei prăjiţi (reţeta mea)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|