Ficăţei prăjiţi (reţeta mea)

Postat de ela2015 in Ficat
23 Sep 2015 | 4814 vizualizari
Ficăţei  prăjiţi (reţeta mea)

O reţetă simplă, ieftină, gustoasă şi la care apelez când nu am suficient timp la dispoziţie pentru gătit! Gusturile dulci - acrişoare sunt completate de aroma perfecta a supei şi a sucului de roşii! Pe cât de simplu pe atât de bun!

Ingrediente

  • 500 gr. ficăţei proaspeţi;
  • 2 cepe roşii mai mărişoare;
  • 3 căţei de usturoi;
  • 100 ml supa concentrată de pui;
  • 100 ml suc de roşii (făcut acasă);
  • 2 linguri de vin alb sec;
  • 2-3 linguri ulei;
  • 1 cub mic de unt (20 gr);
  • sare;
  • piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare

Spălăm ficăţeii, îi curăţăm de pieliţe (atenţie, înlăturaţi uşor şi eventualele pungi cu fiere) şi îi lăsăm la scurs.

Într-o tigaie destul de adâncă punem 2-3 linguri de ulei la înfierbântat şi cubuleţul de unt la topit.

Adăugăm ficăţeii scurşi bine de apă şi îi lăsăm să se perpelească pe toate părţile.

Curăţăm ceapa şi usturoiul, le tăiem după preferinţă (julien, fideluţă, solzişori) şi le punem în tigaie peste ficăţei.

După ce s-au rumenit uşor toate adăugăm supa caldă.

Lăsăm să fiarbă acoperit cu capac.

După ce lichidul s-a evaporat adăugăm vinul. Lăsăm descoperit să se evapore alcoolul. Ficăţeii vor ieşi moi, frăgezi, cu aromă subtilă şi plăcută.

Adăugăm sucul de roşii şi mai lasam pe foc mic încă 10 minute.

Condimentăm cu sare şi piper după gust.

Îi servim calzi, cu mămăliguţă, salate sau alături de garnitura preferată. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficăţei prăjiţi (reţeta mea)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ficatei cu mamaliguta

Postat de Irina

Ficatei cu mamaliguta

Am spalat si curatat ficateii, i-am uscat pe un prosop de hartie.  untul l-am taiat in bucati mici si l-am pus la topit intr-o craticioara, dupa care am adaugat ficateii. Am acoperit cu...

Citeste continuarea

Ficatei in stil grecesc cu lamaie si oregano

Postat de rocsi_1612

Ficatei in stil grecesc cu lamaie si oregano

Ficateii ii puneti in apa rece 20 de minute. Dupa acest timp, ii curatati de pielite sau alte impuritati, ii treceti pe sub un jet de apa si ii lasati la scurs intr-o sita.  Pe o farfurie...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 23.09.2015, 18:32
Buni, tare buni!
la 23.09.2015, 18:34
Place!!
la 23.09.2015, 18:39
Foarte buni!
la 23.09.2015, 18:50
la 23.09.2015, 20:21
Ce-mi plac!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking