Ingrediente
- 500 gr ficatei si inimi de pui .
- 100 gr sunculita afumata .
- 4-5 cepe rosii micute .
- un morcov .
- o bucatica de radacina de telina(pastranac) .
- un sfert de ardei gras .
- 5-6 catei de usturoi
- 10-15 masline negre fara sambure .
- sare .
- piper .
- condimente (vegeta) .
- 30 ml suc de lamaie .
- 100 ml vin rosu .
- 50 ml ulei de masline .
- pasta de tomate 200gr .
- verdeata (marar sau patrunjel ) .
- smantana 200 ml .
- pentru mamaliguta
- 300 - 400 gr malai .
- sare
- apa 600ml .
Mod de preparare
spalam bine ficateii si inimile de sange si ii lasam sa se scurga intr-o strecuratoare , dupa care condimentam cu piper, vegeta si alte condimente dupa gust si punem la prajit cu un pic de ulei de masline, vinul din pahar si sunculita taiata cuburi ( nu va speriati daca isi schimba culoarea e de la vin )
Intre timp curatam si tocam ceapa fideluta , maslinele feliute , ardeiul gras tocat cubulete marunte , morcovul si radacina de telina rase pe razatoarea mare . Totul se pune intr-o cratita cu ulei (dar sa nu uitam de ficatei, sa nu se arda daca a scazut sosul lasat din ei si sunt rumeniti oprim aragazul de la ei si ii dam deoparte pana pregatim sosul) la distuit se pune si sucul de lamaie. Cand sosul a scazut un pic si totul este distuit bine se adauga pasta de tomate si ficateii. Lasam totul sa scada, apoi dam la o parte de pe foc si lasam sa se racoreasca, adaugam usturoiul tocat feliute si verdeata dupa gust. Bineinteles uitasem, totul se condimenteaza dupa gustul fiecaruia .
Acum mamaliguta : punem apa cu sare la fiert cand fierbe apa incepem sa turnam malaiul in ploaie (eu am folosit malai care se face foarte repede 3-4 min e gata) si amestecam repede sa nu se formeze cocoloase. Atentie sa nu sara pe maini cand amestecati.
Dupa ce totul e gata, ce pot sa va spun decat pofta buna si nu uitati de smantana, puneti peste sos in farfurie. E super..
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei si inimi de pui cu sunculita afumata si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|