Fidegua de carne

Postat de ReteteAlina in Mancaruri cu carne
21 Apr 2020 | 2411 vizualizari
Fidegua de carne

Este o reteta de mancare cu specific sapaniol.

Ingrediente

  • 350 grame de macaroane subtiri
  • 500 grame carne de porc (se poate pune 250 gr de carne de porc si 250 grame de piept de pui)
  • 1 ardei rosu mare
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 1 pahar de suc de rosii
  • 1 litru de apa
  • Putin sofran
  • Sare
  • Piper
  • Vegeta
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Carnea se spala si se taie cuburi mici.
Ceapa si ardeiul se taie marunt si se pun la calit. Dupa ce s-au calit, adaugam carnea si lasam sa se caleasca pana ce carnea se albeste.Apoi se adauga apa, bulionul, cateii de usturoi pisati, sofranul, piper, foaia de dafin, sare sau vegeta dupa gust.

Se lasa sa fiarba totul vreo 20 de minute, pana cand carnea este fiarta. La sfarsit se adauga macaroanele si se lasa la fiert dupa instructiunile de pe pachetul macaroanelor. Dupa ce s-au fiert, se opreste focul si inainte de a servi, se lasam cratita acoperita timp de 15 minute.
Se poate servi cu patrunjel tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fidegua de carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana la ceaun, pe foc de lemne

Postat de Constelatialeu

Tocana la ceaun, pe foc de lemne

Mai intai pregatim ingredientele.Curatam si portionam puii familisti,in bucatele mai mici. Apoi curatam legumele, ceapa o taiem solzisori,usturoiul cu frunze cu tot il tocam marunt,ardeiul bucati...

Citeste continuarea

Chiftelute in sos de smantana si mustar

Postat de rocsi_1612

Chiftelute in sos de smantana si mustar

Chiftelele: Ceapa curatata o tocati marunt. Patrunjelul verde il tocati. Painea o treceti prin apa, o scurgeti bine si o faramitati. Intr-un bol amestecati carnea, ceapa, painea, patrunjelul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2020, 14:49
Interesanta combinatie !!! Ma bucur ca ai revenit alaturi de noi
Am sa incerc si eu reteta . Ceva asemanator preparam si eu dar fara dafin si sofran
la 21.04.2020, 15:04
Va multumesc. Da, am revenit 🤗 Este o reteta de aici, din Spania. Acuma ca suntem in carantina am timp sa gatesc😅 dupa ce se termina carantina, mai rar gatitul, ca nu o sa mai am asa mult timp liber 😅
la 21.04.2020, 15:16
Foarte gustoasa!
la 21.04.2020, 15:36
Foarte buna, bravo!
la 21.04.2020, 16:36
Bună idee!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking