Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdă

Postat de simonacallas in Peste
30 Apr 2014 | 5990 vizualizari

Natura are felul ei aparte de a ne încălzi trupul şi spiritul, aruncându-ne in braţe mici daruri: o zi însorită şi caldă, o dimineaţă cu flori de gheaţă în geam, un covor de frunze de culoarea chihlimbarului sau explozie de arome florale în luna lui martie… şi, pe lângă toate acestea, ne mai aduce minuni colorate, hrănitoare şi pline de savoare, provocându-ne să reinventăm feluri de a le prepara şi combina. Una dintre aceste minuni e rubarba. Săracă în calorii dar bogată în vitamina C şi minerale esenţiale (fier, magneziu, zinc, potasiu, fosfor), e folosită mult în bucătărie în sectorul dulce, dar şi în cel sărat – la aperitive, sosuri, chutney, acrirea ciorbelor sau prepararea mâncărurilor pe bază de legume şi carne – pentru că rubarba este o legumă, şi incă una foarte versatilă. Preparatul pe care îl prezint astăzi este rapid şi gustos, inspirat după o reţetă a lui Hugh Fearnley-Whittingstall – chef, jurnalist şi autor de cărţi de bucate, popular în Marea Britanie, adept al filosofiei “back to basics” (înapoi la elementele de bază). Gustul acrişor al rubarbei se îmbină perfect cu peştele gras, iar sosul cu leurdă poate fi un înlocuitor lejer petru sosul aioli sau mujdei.

Inapoi la reteta

Comentarii (21)

la 30.04.2014, 11:33
pot sa ma mut la tine?)
la 30.04.2014, 11:35
Numai daca-mi promiti ca-mi arati diamantul in fiecare dimineata, pranz si seara
la 30.04.2014, 11:35
vai, cum gatesti tu!
Pot si eu cu Bya?
la 30.04.2014, 11:39
Vin si euuuuuu!
la 30.04.2014, 11:50
Va primesc pe toate, ca-mi sunteti dragi... diamantoase sau nu
la 30.04.2014, 11:53
O, la laaa...a venit diva noastra cu alta bunatate de lux ..ai spus sa mai spun inca o data si ai sa ti-o iei in cap...) te rog si chiar te invit asa sa faci pentru ca meriti a fi rasfatata! Arata imbietor!
la 30.04.2014, 11:56
Hadeti fetelor, ca ne primeste Simona!
la 30.04.2014, 11:56
am vazut o reteta asemanatoare zilele astea si mi s-a parut interesanta , la fix a venit reteta ta, macroul l-am luat la fel si rubarba ....cred ca e foarte bunnnn
la 30.04.2014, 12:08
iti arata cate diamante vrei))
la 30.04.2014, 12:16
la 30.04.2014, 12:29
Arata mortales!!iar de gust nu mai zic...ador pestele, imi place sosul, imi place si rubarba dar nu am facut-o decat la prajituri. Chiar am peste in meniu, rubarba am vazut la Lidl, asa ca sigur o voi incerca!!
la 30.04.2014, 12:30
ador pestele ,deci cu siguranta este pe gustul meu
la 30.04.2014, 12:37
De senzatie!
la 30.04.2014, 13:45
Simona, m-ai cucerit la maxim!
la 30.04.2014, 13:51
deosebit

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking