File de cod cu cartofi si tarhon

Postat de Bunica in Peste
21 Aug 2009 | 5740 vizualizari
File de cod cu cartofi si tarhon

Am gasit reteta in "Bucataria pentru toti", am preparat-o si o impartasesc si celor carora le place pestele.

Ingrediente

  • 600g. file de cod
  • 1 kg. cartofi
  • 300 ml. lapte
  • 4 oua
  • 100g. cascaval
  • 1 lamaie
  • 1 leg. patrunjel
  • nucsoara, sare , piper dupa gust
  • tarhon

Mod de preparare

Se curata fileul, se spala si se lasa la scurs. Se taie in bucati , se sareaza , se  pipereaza,l.Se curata cartofii, se taie rondele si se pun la fiert cu o lingurita de sare circa 10 min, dupa ce au inceput sa dea in clocot. Se scurg, se lasa sa se raceasca si se aseaza intr-o tava, mai adanca. Intr-un castron se amesteca laptele, ouale, cascavalul ras, sare, piper , nucsoara , tarhon dupa gust. Se toarna amestecul  in tava peste peste si cartofi si se da la cuptor. Se coace la foc potrivit 30 min. Se serveste cald stropit cu zeama de lamaie si presarat cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de cod cu cartofi si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Somn en papillote

Postat de mihaelar63

Somn en papillote

Pestele se spala si se tamponeaza cu ajutorul prosoapelor de hartie de excesul de umiditate. Spalati si taiati rondele usturoiul verde. Spalati cimbrisorul si ardeii. Asezati somnul pe hartia...

Citeste continuarea

Pateu de butterfish afumat

Postat de RuxyRux

Pateu de butterfish afumat

Ouale se fierb 5 sau 6 minute pana devin tari. Se alege pestele, se pune in blender, impreuna cu untul, uleiul de masline, galbenusurile, mustarul, turmericul si piperul. Se mixeaza pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.08.2009, 14:59
Iamiiiii, ce bun trebuie sa fi fost!!!
la 24.08.2009, 23:26
Oana, n-ai impresia ca e poza a la Miha?
la 25.08.2009, 00:06
Poza arata foarte bine,deci o iau ca pe un compliment.
la 25.08.2009, 00:14
Daaaa, super arata!!
la 25.08.2009, 00:28
Da, a fost un compliment, arata foarte bine

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking