File de cod cu cartofi si tarhon

Postat de Bunica in Peste
21 Aug 2009 | 5722 vizualizari
File de cod cu cartofi si tarhon

Am gasit reteta in "Bucataria pentru toti", am preparat-o si o impartasesc si celor carora le place pestele.

Ingrediente

  • 600g. file de cod
  • 1 kg. cartofi
  • 300 ml. lapte
  • 4 oua
  • 100g. cascaval
  • 1 lamaie
  • 1 leg. patrunjel
  • nucsoara, sare , piper dupa gust
  • tarhon

Mod de preparare

Se curata fileul, se spala si se lasa la scurs. Se taie in bucati , se sareaza , se  pipereaza,l.Se curata cartofii, se taie rondele si se pun la fiert cu o lingurita de sare circa 10 min, dupa ce au inceput sa dea in clocot. Se scurg, se lasa sa se raceasca si se aseaza intr-o tava, mai adanca. Intr-un castron se amesteca laptele, ouale, cascavalul ras, sare, piper , nucsoara , tarhon dupa gust. Se toarna amestecul  in tava peste peste si cartofi si se da la cuptor. Se coace la foc potrivit 30 min. Se serveste cald stropit cu zeama de lamaie si presarat cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de cod cu cartofi si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Merluciu cu legume si sos de rosii

Postat de caroline

Merluciu cu legume si sos de rosii

Incepem prin a prepara sosul spaland rosiile , indepartand coaja si taind pulpa in cuburi mici . Intr-o tigaie antiaderenta punem 2-3 linguri ulei de masline si calim usturoiul curatat.Adaugam...

Citeste continuarea

File de peste pane cu garnitura de mazare

Postat de Bunica

File de peste pane cu garnitura de mazare

Fileul de peste spalat,portionat se da prin faina si ou ,apoi se prajeste pe ambele parti pana se rumeneste frumos.Peste se caoce foarte repede. Se scoate pe servetele absorbante,pentru a se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.08.2009, 14:59
Iamiiiii, ce bun trebuie sa fi fost!!!
la 24.08.2009, 23:26
Oana, n-ai impresia ca e poza a la Miha?
la 25.08.2009, 00:06
Poza arata foarte bine,deci o iau ca pe un compliment.
la 25.08.2009, 00:14
Daaaa, super arata!!
la 25.08.2009, 00:28
Da, a fost un compliment, arata foarte bine

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking