File de crap cu limete si legume

Postat de panacris in Crap / Caras
18 Apr 2016 | 3787 vizualizari
File de crap cu limete si legume

Nou venită în grupul MisteryBoxChallenge, Laura maria Din, ne-a provocat tare fain ;) Ingredientele propuse de ea sunt:. Peste (de orice fel);. Legume (la alegere);. Verdeata;. Branzeturi;. Lapte/iaurt;. Smantana (de gatit/pentru frisca);. Oua;. Cocos (nuca/lapte/fulgi);. Fructe de padure; . Vedeta lunii - LIME (limeta). No, n-am reușit să le îmbin din prima rețetă pe toate, dar, am ceva idei în continuare. ;) Deocamadată vă aduc o rețetă clasică, zic eu ;) Spor și poftă bună! 

Ingrediente

  • File de crap 2 bucăți cca. 800 g,
  • Limete 1 bucată,
  • Morcov 1 bucată mare,
  • Praz 1 bucată partea albă,
  • Ceapă roșie 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Mărar proaspăt ½ legătură,
  • Pătrunjel proaspăt ½ legătură,
  • Ulei de măsline 3-4 linguri,
  • Sare de mare aromatizată cu cimbru, oregano, rozmarin 2 linguri.
  • Pentru sosul de limete și usturoi:
  • Usturoi 1 căpățână,
  • limete 1 bucată,
  • sare roz 1 linguriță,
  • iaurt grecesc 2-3 linguri.

Mod de preparare

Zarzavaturile și legumele se curăță, se toacă mărunt, apoi se așează într-o tavă termorezistentă, apoi se așează artistic file-ul de pește peste ele, se asezonează de mirodenii, ulei de măsline, felii de limete,  se acoperă cu foaie de pergament, în primă fază, apoi  cu foaie de aluminiu, și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 150 grade, adică foc minim. După timpul de coacere, se descoperă peștele, se mai lasă la copt cca. 5 minute pentrua prinde culoare ;) Apoi se servește alături de legumele coapte și un mujdei a la TataZmeu ;) Usturoi, ulei de măsline, iaurt grecesc și zeamă de limeeettee ;) Așa, usturoiul curățat, se pune în mojarul din dotare, se bate  insistent cu sare și ulei de măsline, zeamă de limete, iar la final se stinge cu iaurt grecesc ;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "File de crap cu limete si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Crochete de pui cu sos tzatzichi

Postat de eumimi

Crochete de pui cu sos tzatzichi

Se taie pieptul de pui in fasii subtiri. Galbenusul de ou se amesteca cu 2 linguri de faina si sarea , se adauga albusul batut spuma si se mai adauaga 1 lingura de faina, sau cat mai trebuie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2016, 21:53
Foarte bun!!!
la 18.04.2016, 21:53
Hmm, o bunatate!
la 18.04.2016, 22:00
la 18.04.2016, 22:12
Ce bun trebuie sa fie!
la 18.04.2016, 22:16
O bunatate!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking